L'AJUNTAMENT DE XÀBIA IMPULSA UN PROGRAMA D'ATENCIÓ A LA DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE

19 oct 2016 “Xàbia Diversa” es dirigeix a estudiants de secundària, famílies d'adolescents i al professorat

Xàbia. Dimecres, 19 d'octubre de 2016. La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia, que dirigeix Montse Villaverde, engega un espai per a donar suport als adolescents en matèria de diversitat sexual i de gènere.

Montse Villaverde ha assenyalat que es tracta d'un programa per a oferir informació i formació a la comunitat educativa sobre la diversitat sexual i de gènere, oferir un espai de confiança, donar suport a l'alumnat que ho necessite i prevenir qualsevol tipus de discriminació per aquest motiu.

La sociòloga i formadora, Carmen Ivars, ha afirmat que es pretén donar visibilitat i sensibilitzar als joves desmuntant idees errònies i que els adolescents que experimenten canvis no senten por a l'hora de resoldre els seus dubtes davant els seus familiars o professors. Ivars també ha explicat que es realitzaran qüestionaris als alumnes dels dos instituts de Xàbia i així “poder prendre decisions i saber com actuar de la manera més útil per a prestar-los l'ajuda que necessiten”.

La regidora d'Igualtat ha assegurat que “Xàbia Diversa” tracta de generar un espai confidencial i imparcial. A més, aquelles persones que ho requerisquen podran ser derivades al servei d'orientació del centre o a qualsevol servei municipal de Xàbia que puga donar resposta. D'altra banda, s'ha habilitat un correu electrònic de consulta totalment confidencial: xabiadiversa@gmail.com.

Montse Villaverde ha afegit que l'objectiu és que Xàbia Diversa es convertisca en un programa estable. “Estem en una línia de treball que ens sembla molt interessant i volem que tinga continuïtat en el temps”.