L'AJUNTAMENT DE XÀBIA ORGANITZA UNA EXPOSICIÓ SOBRE RIURAUS I L'ELABORACIÓ DE LA PANSA

18 oct 2016 La mostra estarà oberta al públic del 21 d'octubre al 27 de novembre en el Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco

Xàbia. Dimarts, 18 d'octubre de 2016. El departament de Cultura de l'Ajuntament de Xàbia que dirigeix Quico Moragues, juntament amb l'agrupació “Riurau amb panses”, i l'editorial Tivoli han engegat una exposició que està recorrent la comarca de la Marina Alta, territori en el qual l'edifici del Riurau és un senyal d'identitat.

La mostra s'inaugurarà divendres que ve 21 d'octubre amb la participació de Quico Moragues, l'escriptora Pepa Guardiola i el comissari de l'exposició, l’historiador Carlos Fuster. L'exposició es podrà visitar fins al 27 de novembre i els horaris seran de dimarts a divendres de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h. Els dissabtes i diumenges estarà obert al públic sol en horari de matí de 10:00h a 13:00h.

Amb aquesta mostra, en la qual també col·laboren les associacions “Riuraus Vius” i “Ruta dels Riuraus”, es pretén donar a conèixer tot allò que embolica la pansa: com és el seu procés d'elaboració o com és l'arquitectura associada a aquesta fruita seca entre altres aspectes. A través de les fotografies la societat podrà conèixer aquest món del que van viure els avantpassats de Xàbia així com elements com “la naia” i el Riurau que durant el segle XIX van formar part del paisatge del municipi.