LA POLICIA LOCAL DE XÀBIA REALITZA MÉS DE QUATRE MIL SERVEIS DURANT L'ESTIU

13 oct 2016 Ha sigut el primer any en el qual els agents han actuat a primera línia de platja

Xàbia. Dijous, 13 d'octubre de 2016. La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, juntament amb l'Intendent Cap de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, han realitzat un balanç dels serveis que el cos de seguretat ha dut a terme a l'estiu.

Entre els mesos de juliol i setembre s'han fet 4.176 serveis, un 44% del total de les intervencions anuals. Pepa Gisbert ha assenyalat que aquesta temporada “s'ha aconseguit l'objectiu marcat, arribar a la primera línia de platja i prestar servei allí on es concentren més quantitat de turistes”. A més també ha apuntat que açò ha sigut possible gràcies a la cessió per part del Jutjat Degà de Dénia d'una embarcació i una moto aquàtica.

D'altra banda, la contractació de 12 agents interins ha permès que la policia tinguera més efectius i poguera vigilar a peu zones com la de la platja de l'Arenal i la Granadella. Aquest fet ha ocasionat que disminuïra el nombre d'actes delictius com els furts i que es produïra un major control de la venda ambulant.

José Antonio Monfort ha indicat que s'han realitzat 637 serveis en el mar dels quals 64 han sigut rescats. Entre ells destaquen 32 per avaries d'embarcacions i 22 per ajudes i rescat de piraguas. Quant a les infraccions, hi ha hagut 248 per ancorat d'embarcacions en zona de bany, 79 ancorats en la Reserva Marina, 69 ancorats en boia groga sense boyarín o 13 banyistes en zona de pas d'embarcacions.

Monfort també ha volgut recalcar que en les platges de la Granadella i l'Arenal s'ha mantingut una vigilància permanent amb patrulles de 10:00h a 21:00h. Aquests agents han dut a terme, entre uns altres, serveis de control i regulació del tràfic, cerca i localització de menors extraviats, control de persones per salts a l'aigua des de zones perilloses o actuacions en col·laboració amb la Creu Roja (assistències sanitàries i vigilància i denúncies per incomplir les ordres de no banyar-se amb bandera roja).

També s'ha destacat que de tots aquests serveis on més s'ha actuat ha sigut en Reserva Marina (67), Cala Sardinera (41), la Granadella (27), Cala Blanca (19) i l'Arenal (16).