XÀBIA ULTIMA ELS DETALLS DEL SEU PROGRAMA EDUSI ABANS DE PRESENTAR-HO A LA UNIÓ EUROPEA

10 oct 2016 El municipi opta a una subvenció màxima de deu milions d'euros

Xàbia. Dilluns, 10 d'octubre de 2016. Xàbia pot optar fins a deu milions d'euros dels fons FEDER per a obres en el municipi emmarcades en la sostenibilitat del mateix. Tot açò és gràcies al projecte d'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que presentarà el municipi. No obstant açò, l'Ajuntament hauria de cofinançar el 50% pel que es podria aconseguir una possible subvenció de cinc milions d'euros.

El projecte ha sigut realitzat en 6 mesos per un equip tècnic i un equip motor que s'han encarregat d'una banda d'arreplegar les principals necessitats del municipi a través de reunions participatives i d'altra banda d'arreplegar aquests aspectes en la redacció del document. S'ha intentat implicar el màxim possible als diferents agents socials del municipi, a més, les regidories de Foment Econòmic, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies, Urbanisme i Serveis Socials també han estat involucrades d'una forma activa durant tot el procés de creació del projecte.

A causa que Xàbia tenia molt treball avançat en matèria de participació ciutadana gràcies a l'Agenda 21, Pla General, Pla Estratègic o Pla d'Igualtat Municipal, el projecte de EDUSI ha pogut beneficiar-se d'aquest treball previ. D'altra banda el document no es centra solament en les circumstàncies actuals de Xàbia sinó que també arreplega les necessitats de les pròximes dècades. L'equip redactor del projecte ha presentat avui les seues conclusions a l'equip de govern com a pas previ a la seua inclusió en el ple de novembre.

La convocatòria per a presentar el document de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Xàbia va eixir divendres passat i la data límit per a presentar-ho és el 15 de desembre. No obstant açò, es preveu que el municipi presente el seu projecte abans de la data límit marcada ja que solament falten per modificar alguns detalls. En tractar-se d'una competició entre poblacions, els detalls que es poden donar sobre el document són mínims encara que una vegada finalitzat i aprovat en el ple, es presentarà als ciutadans.