La jornada de turisme sostenible celebrada a Xàbia proposa un nou concepte en el sector

09 oct 2016 L'Agència Valenciana de turisme proposa una nova Llei de turisme, oci i hospitalitat

Xàbia. Divendres, 06 d'octubre de 2016. Un total de 70 professionals del sector turisme s'han reunit avui a Xàbia per a assistir a la jornada “Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana”.

L'acte, organitzat per l'Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València, ha girat entorn d'un nou concepte del paisatge i el territori. Aquesta idea engloba la cultura, la gastronomia, la tradició i l'hospitalitat de la gent dins del mateix terme de paisatge. El que es pretén és tractar aquest significat com una estratègia turística de la Comunitat. L'Agència Valenciana de Turisme proposa en aquest sentit un codi per a regular aquesta idea, la Llei de turisme, ètica i hospitalitat.

Un altre dels punts que s'han exposat ha sigut el del turisme ètic i responsable entre els agents turístics valencians. A més, s'han avançat certs aspectes del llibre blanc que presentarà l'Agència Valenciana de Turisme. En el mateix col·laboren municipis del litoral i de l'interior i el públic assistent a la jornada ha aportat les seues propostes a nivell de normativa.

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha recalcat la importància del turisme sostenible i responsable, “una línia en la qual està treballant el municipi amb la finalitat de respectar el medi ambient i el paisatge, que al cap i a la fi, són els principals factors que ens diferencien”.