L'AJUNTAMENT DE XÀBIA DEMANA A CONSELLERIA MÉS VIGILÀNCIA EN LA RESERVA MARINA DEL CAP DE SANT ANTONI

06 oct 2016 Els centres de busseig podran gestionar pel seu compte els contingents d'immersions per a agilitar l'activitat en els mesos d'estiu

Xàbia. Dijous, 06 d'octubre de 2016. La regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, ha sol·licitat a la Conselleria de Medi ambient que incremente la vigilància i l'abalisament en la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni. Aquesta petició s'ha realitzat en la reunió de la Comissió de Seguiment convocada aquest matí en l'Ajuntament de Dénia.

Amb la finalitat d'evitar saturar la reserva s'han posat sobre la taula diversos punts relacionats amb l'accés d'embarcacions professionals, el servei de vigilància o la problemàtica del tràfic marítim en la mateixa.

Un important avanç de la reunió ha sigut l'anunci d'un nou decret per a regular el busseig en la mateixa. En aquest sentit, es lliurarà als centres de Xàbia i Dénia l'esbós del text perquè, coordinats, puguen autorregular la pràctica. D'aquesta manera, els centres gestionaran uns contingents d'immersions autoritzades a la reserva, sota la seua responsabilitat i amb l'obligació de presentar informes cada setmana. Així mateix, es reservaran places per a les immersions individuals.

Finalment, durant la reunió es va avançar la possibilitat que els Ajuntaments de Dénia i Xàbia treballen conjuntament, i amb el suport de la Generalitat Valenciana, en la vigilància i gestió de la reserva que comparteixen.