LES BRIGADES DE MEDI AMBIENT REALITZEN TREBALLS DE PREVENCIÓ D'INCENDIS EN LA PLANA

06 oct 2016 L'objectiu és reduir la població de pins per seguretat

Xàbia. Dijous, 06 d'octubre de 2016. Un grup de treballadors del Pla Municipal d'Ocupació està duent a terme labors emmarcades dins del pla de restauració forestal.

L'actuació principal és la reducció de la població de pins, una espècie germinadora que una vegada mor en l'incendi, propaga i estén les llavors per l'escalfament de les pinyes.

El biòleg municipal, Ignasi Astor, assegura que cal evitar que el pi siga l'espècie que conoliza “perquè una pinada amb aquest clima no és sostenible”. A més també afirma que un bosc dominat per pins pot provocar en uns anys un altre incendi. El que els treballs es realitzen en aquest moment suposa un estalvi econòmic. En ser els pins xicotets es poden retirar amb eines manuals i es produeixen menys residus.

Tal com ha apuntat el biòleg, una vegada s'haja acabat amb aquest projecte, la regeneració natural del Parc serà més senzilla. En aquest sentit espècies que rebroten com el llentiscle són les que ens interessen ja que en cas d'incendi es crema la part de dalt però l'arrel queda viva.