LA CREU ROJA DE XÀBIA TANCA LA TEMPORADA DE PLATGES AMB UN TOTAL DE 60 RESCATS EN L'AIGUA

04 oct 2016 La plantilla de socorristes que ha participat en els treballs de vigilància ha sigut de 42 persones

Xàbia, 04 octubre de 2016. Una vegada finalitzada la temporada d'estiu la Creu Roja ha realitzat un balanç amb totes les actuacions que han dut a terme en les platges. La gran quantitat de gent que ha visitat les platges de Xàbia ha obligat als socorristes a intervenir un total de 5.367 assistències sanitàries de tipus lleu (punxes d'eriçó, lleus baixades de tensió i picades de medusa).

D'altra banda, 73 han sigut els trasllats que s'han realitzat en ambulància a centres hospitalaris relacionats amb accidents nàutics, caigudes en zones rocoses i patologies cardíaques en la seua majoria.

Quant als rescats en l'aigua, que han sigut un total de 60, solament deu s'han produït dins de la zona limitada per al bany i principalment ha sigut per fer cas omís a les indicacions dels socorristes en dies de bandera roja. En aquest sentit, la Creu Roja de Xàbia, ha agraït a la Policia Local les seues actuacions en les platges evitant que es produïren més entrades al mar en situacions en les quals estava prohibit.

Un altre dels serveis que s'ha prestat un altre any més ha sigut el bany adaptat. Un total de 408 persones ha gaudit del mar amb seguretat gràcies al reforç de voluntaris juntament amb els socorristes. La Creu Roja també ha cuidat de 60 xiquets que s'havien despistat en la Platja de l'Arenal ajudant-los a rencontrarse amb els seus familiars.

Setze socorristes es repartien al dia entre les platges de la Grava, l'Arenal i punt accessible, primer Montañar, Portitxol i la Granadella així com un total de tres patrons, quatre tècnics d'emergències sanitàries, dues ambulàncies, dues embarcacions i una moto de rescat.