XÀBIA INVERTEIX MÉS DE 16.000 EUROS EN LA COL•LOCACIÓ DE 41 NOUS FANALS DE LED

04 oct 2016 La regidoria d'Obres inicia la reparació de les voreres de Lepanto

Xàbia, 03 octubre de 2016. El departament d'Obres de l'Ajuntament de Xàbia ha canviat un total de 41 fanals dotant-les d'equips led, que suposaran un estalvi anual elèctric equivalent al consum mitjà de nou habitatges. Per a ser més exactes, es calcula que es podrà economitzar un mínim de 4.595,49 euros. La vida mitjana d'aquestes instal·lacions és d'entre 15 i 20 anys i la tornada de la inversió s'estima en uns tres anys. El carrer del Metge Rafael Peiró que mancava d'enllumenat també ha sigut dotada amb nous fanals led.

En aquest sentit, la regidora d'Obres, Kika Mata, ha assegurat que l'objectiu és canviar tots els fanals del municipi pel nou sistema led. També ha afirmat que recentment ja es van canviar les d'Avinguda dels Furs i que se seguirà treballant en diferents fases.

D'altra banda, des d'aquest mateix departament municipal, s'estan duent a terme una sèrie de treballs de millora i renovació de les voreres de l'Avinguda Lepanto en el barri de Duanes. Aquesta actuació es produeix setmanes abans de l'inici de la segona fase de les obres de Jaume I. També cal recordar que en l'Avinguda Lepanto i a petició del departament de mobilitat es van repintar les parades d'autobús.

El barri de Thiviers és una altra zona en la qual s'està treballant en la millora de voreres i rebaixos de les mateixes. A més també s'estan pintant els senyals vials (passos de zebres, línies d'aparcament). Mata ha assegurat que els treballs en les voreres, tant de Lepanto com de Thiviers, tindran una durada d'uns dos mesos.