Xàbia homenatja a la seua Policia Local amb motiu de la festivitat dels Ángeles Custodios

03 oct 2016 El Director General d'Emergències de la Generalitat, José María Ángel Batalla, va qualificar al cos com “el millor de la Comunitat Valenciana”

Xàbia. Dilluns, 3 octubre de 2016. Xàbia va canalitzar el sentiment d'agraïment cap als seus agents de Policia Local en la festa dels Ángeles Custodios. Aquesta vegada la celebració va ser especialment emotiva en celebrar-se menys d'un mes després dels incendis que van arrasar la Granadella i van afectar diverses desenes de cases i parcel·les.

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, va remarcar que “sé que sóc el portaveu del sentiment de tot un poble en agrair el vostre esforç, generositat, renúncies personals, el valor, les hores sense dormir, la paciència i la voluntat de servei demostrades recentment”

Així mateix, Chulvi va voler remarcar que el cos de Policia Local de Xàbia realitza una labor diària que no sempre resulta visible o ben compresa i que no obstant açò “està en la base de la nostra convivència i en l'èxit del nostre projecte com a comunitat”.

D'altra banda, l'alcalde va recordar que des de l'Ajuntament es treballa des de fa mesos per a dotar al Servei de Policia Local dels cossos materials i humans que necessita per a complir correctament amb la seua comesa. Així per exemple, fa poc s'inauguraven les seues noves dependències en l'edifici del Portal del Clot – capdavanteres en la Marina Alta en molts aspectes –, s'augmentava la flota de vehicles amb una embarcació i, aquest mateix estiu, s'augmentava la plantilla amb 12 agents de temporada.

Per la seua banda, l'intendent en cap de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, va tenir també paraules de reconeixement als voluntaris de la resta de cossos que van participar en els treballs d'extinció dels incendis i d'assistència als desplaçats. Monfort va agrair especialment a la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto la seua demostració de solidaritat des del primer moment de la tragèdia. Per a açò va fer lliurament d'una placa commemorativa al seu president, Juanjo García.

Així mateix, la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, va remarcar que “malgrat les dificultats i a la limitació de recursos, a voltes imposada per les circumstàncies, la Policia Local de Xàbia presta un servei extraordinari a la nostra localitat en coordinació amb la resta de cossos de seguretat. La prova és que, any rere any, Xàbia es manté en uns índexs de delinqüència molt per sota de la mitjana estatal”.

Durant l'acte, el Director General d'Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla, va imposar les Creus al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc, pel compliment de 25 anys de servei amb expedient intachable.

També, es van lliurar guardons per part de l'Ajuntament a aquells agents que complien 10, 15, 25, 30 i 35 anys en el cos.

En l'acte va estar present, d'altra banda, en la seua condició de veí de Xàbia el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, qui va declarar sentir-se orgullós de la Policia de Xàbia i “totalment segur en aquest poble gràcies al seu treball”.