Xàbia trasllada la seua ruta de tapes als locals per tal dinamitzar les diferents àrees comercials del municipi

30 sep 2016 L'associació Xàbia Històrica es planteja celebrar un esdeveniment mensual tematitzat segons els productes naturals de cada temporada

Xàbia. Divendres, 30 de setembre de 2016. La tradicional ruta de tapes de Xàbia deixarà de celebrar-se al riurau dels Català d'Arnauda per tal de tornar als diferents locals de restauració del municipi. Amb esta mesura, per un costat es recupera l'esperit de “ruta” d'este esdeveniment gastronòmic i per un altre es busca que el benefici no sols redunde en els participants sinó en tots els comerços de les diferents àrees en què es celebre.

En este sentit, l'objectiu de la ruta de tapes no és tant generar un guany aïllat sinó promocionar l'atractiu turístic, gastronòmic, cultural i comercial de Xàbia en el seu conjunt.

Per tal d'aconseguir-ho, des de l'associació de comerciants de Xàbia Històrica s'està plantejant una iniciativa per tal d'agumentar la importància de la ruta: celebrar un esdeveniment mensual en què els diferents productes de temporada siguen els protagonistes i el fil conductor de l'oferta de tapes.

De la mateixa manera, des de l'associació Xàbia Port també s'estudien iniciatives semblants per tal d'animar el moviment comercial al barri de Duanes. També es tractarà de la celebració d'esdeveniments periòdics en els diferents locals per dinamitzar l'activitat econòmica durant tot l'any.