EL CONSELL DE CULTURA RECOLZA EL PROJECTE BÀSIC DEL TEATRE-AUDITORI DE XÀBIA

28 sep 2016 Es tracta d'una sala polivalent amb espai per a més de 500 butaques que podrà albergar qualsevol tipus de representació

Xàbia, 28 setembre de 2016. La reacció dels membres del Consell de Cultura davant la presentació del projecte de l'auditori va ser molt satisfactòria. Ahir a la vesprada es coneixien els plànols i característiques tècniques del nou edifici. Tal com va afirmar l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, “es van donant passos en aquesta reivindicació històrica”. El regidor de Cultura, Quico Moragues, va informar que ara mateix l'auditori es troba en la seua fase incial, el següent pas serà el projecte executiu i finalment es durà a terme l'inici de les obres.

Els encarregats de presentar la infraestructura van ser Miguel Sanjuan, un dels arquitectes del projecte i Jaime Linares, del departament d'acústica de la Universitat Politècnica de València.

Tal com va comentar l'arquitecte, la parcel·la sobre la qual es construirà l'auditori compta amb un desnivell de 3 metres i mitjà, condició que s'aprofitarà per a rebaixar la caixa d'escena. També va afirmar que s'està treballant amb tots els agents que van a fer ús d'aquest edifici (actors de teatre, músics, artistes) perquè puguen aportar les seues necessitats i el projecte final siga satisfactori. També va afirmar que l'escenari serà de 17x11 metres i cap butaca tindrà visibilitat reduïda.

L'edifici comptarà amb un soterrani que s'utilitzarà com a espai de magatzematge, quatre camerinos i sales d'escalfament per als assajos. D'altra banda Jaime Linares va assegurar que la sala està sent molt estudiada ja que en ser polivalent no es vol deixar cap punt mort i que es treballa perquè des de totes les localitzacions hi haja un so òptim.

José Chulvi va afirmar que es preveu que les obres comencen durant el segon trimestre del pròxim any.