EL CREAMA OFEREIX NOUS PROGRAMES PER A JOVES I ATURATS DE LLARGA DURADA

22 sep 2016 S'inclouen cursos de cuina, tallers d'atenció sanitària i un programa de xarxes socials

Xàbia, dijous 22 setembre de 2016. L'oficina del Creama de Xàbia ha posat en funcionament programes de formació destinats a diferents col·lectius de la societat.

D'una banda, s'ha sol·licitat a la Consellería d'Educació un programa formatiu de qualificació bàsica de cuina de 960 hores per a persones d'entre 16 a 21 anys amb necessitats educatives específiques com l'abandó escolar o que no tenen cap qualificació professional. El curs estarà format d'una banda teòrica i una pràctica (en la qual col·laboraran els restaurants de Xàbia) i l'objectiu és aconseguir la inserció soci-laboral d'aquests joves.

D'altra banda, l'Ajuntament de Xàbia participarà en el VI Taller d'Ocupació Comarcal de la Marina Alta. Aquests tallers, sol·licitats des dels serveis del Creama, desenvoluparan tres especialitats: atenció sociosanitària a persones depenents en institucions socials, atenció sociosanitària a persones en el domicili i gestió i manteniment de xarxes socials. Les persones que desitgen accedir a aquests tallers han de ser majors de 25 anys, parats de llarga durada, han de ser remesos pel Servef i després contractats pel Creama.

Finalment s'ha sol·licitat una subvenció, que si es concedeix, es contractarà un tècnic durant 6 mesos per a realitzar itineraris d'ocupació (plans de treball). La persona contractada serà atesa en l'Agència de Creama de Xàbia, haurà de portar més d'un any en situació de desocupació i haurà d'estar inscrita en el SERVEF.

En aquest mateix àmbit, el Creama juntament amb el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia, han presentat una sol·licitud per a obtenir una subvenció per a projectes destinats a la inserció sociolaboral de persones en situació d'especial vulnerabilitat. L'objectiu és la inclusió social d'aquest col·lectiu, lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació. D'aquesta forma també es promourà la igualtat d'oportunitats i la participació en la cerca activa d'ocupació.