Els responsables del parc de Bombers de Dénia avalen l'actuació en l'incendi de Ramblars de Xàbia

21 sep 2016 La pròpia naturalesa del foc fa que siga inextingible fins que es consumisca el combustible acumulat

Xàbia. Dimecres, 21 de setembre de 2016. Davant la gran quantitat de peticions d'informació de la gestió del foc de Ramblars, l'Ajuntament de Xàbia vol fer el següent aclariment:

 

- Des del parc de Bombers de Dénia - cos que controla l'incendi - se'ns indica que no es pot extingir per la pròpia naturalesa del foc. És un incendi que crema sense oxígen en l'interior dels muntons de matèria orgànica i davant el qual és ineficaç llançar aigua. L'aigua en este cas sols aconseguix crear una capa en l'exterior de l'acumulació del combustible, mentres que l'interior continua cremant. Tampoc no és eficaç remoure els muntons amb maquinària pessada per desfer-los, ja que segons el cos de Bombers de Dénia, la situació no canviaria i es tornaria al punt de partida.

- Deixar cremar Ramblars no és una decisió arbitrària, sinó que està avalada pels experts en incendis. De fet és l'única opció: deixar que el combustible s'acabe de consumir en els pròxims dies.

 

- D'altra banda el foc està permanentment controlat. En les primeres hores es bolcaren els esforços en refrescar el perímetre i allunyar-lo d'altres masses forestals sensibles i, ara, es vigila per tal que es mantinga estabilitzat fins la seua total extinció.

 

- Lamentem les molèsties ocasionades, però no són imputables a cap negligència per part de ningú, sinó a les pròpies característiques del foc. En tot moment s'estan respectant els protocols d'actuació indicats pels Bombers.

 

- Només estiga extingit informarem