Xàbia habilita un número de compte per a aquelles persones que desitgen fer donatius per a pal·liar els danys de l'incendi

16 sep 2016 El dissabte 24 de setembre se celebrarà una jornada d'activitats benèfiques en la Plaça Constitució per a recaptar fons

Xàbia. Divendres, 16 de setembre de 2016. L'Ajuntament de Xàbia ha habilitat un número de compte per a arreplegar donatius econòmics que es dedicaran a pal·liar part dels danys ocasionats pels incendis. És després de la gran quantitat de sol·licituds per part de particulars, associacions i empreses per a col·laborar econòmicament amb els diferents cossos voluntaris de prevenció i extinció d'incendis com són Protecció Civil o els Bombers Voluntaris de Balconada al Mar.

Aquests grups van perdre part del seu material en els incendis i, d'altra banda, es troben en la necessitat permanent de renovar i millorar els seus equips per a prestar el millor servei. La labor d'ambdues unitats va ser molt valuosa en la lluita contra els últims focs declarats a Xàbia com es va testificar per part dels comandaments de Bombers i del Servei d'Emergències de la Generalitat Valenciana.
El número de compte per a fer els donatius és ÉS15 0081 1045 90 0001413245. Aquelles persones que ho desitgen poden, a més d'ingressar la quantitat que desitgen, escriure un correu a participacion.ciudadana@ajxabia.org i donar relació allí de la quantitat donada.

Al final de la campanya es publicarà una relació dels diners lliurats i un desglossament de quines partides es destinarà.


Jornada de la solidaritat

D'altra banda, s'han rebut nombroses peticions d'actes benèfics i solidaris per a recaptar fons a benefici de Protecció Civil i Bombers Voluntaris de Balconada al Mar. Amb la finalitat de facilitar la logística de les mateixes, d'optimitzar els recursos i i de facilitar a les persones interessades que puguen acudir, s'agruparan totes el pròxim dia 24 de setembre en la Plaça de la Constitució. Allí, a més de les diferents activitats benèfiques, com són classes de zumba i pilates, exposició de cotxes antics, etc, els voluntaris de Protecció Civil exhibiran alguns dels seus vehicles i materials. Tots els diners recaptats s'ingressarà en el compte habilitat.


Xàbia sempre verda

D'altra banda, aquest matí s'ha fet efectiva la primera donació. En total han sigut 1.400 euros recaptats amb la venda de samarretes amb el lema “Xàbia sempre verda”. En l'acte de lliurament, a més de l'impulsor de la idea, Jaime Soria, ha estat present el regidor de Protecció Civil, José Luis Luengo, i el president de l'agrupació local, Jose Vicente Serra.

Tant des de la regidoria de Protecció Civil com des del propi cos s'ha volgut agrair aquesta generosa contribució que es destinarà a la compra de material i a la renovació d'equips.