Xàbia convoca una reunió el dilluns 19 a les 19.00 hores informar al voltant de les línies d'ajuda als damnificats per l'incendi

14 sep 2016 El Consistori tramitarà davant Delegació de Govern les peticions dels veïns que reunisquen els requisits

Xàbia. Dimecres, 14 de setembre de 2016. L'Ajuntament de Xàbia informarà als veïns damnificats per l'incendi del passat 4 de setembre de les ajudes econòmiques a què es poden accedir per pal·liar els danys ocasionats pel foc.

La reunió tindrà lloc el dilluns 19 a les 19.00 hores en la Sala Polivalent del Portal del Clot. En la mateixa s'informarà de les subvencions disponibles per part del govern central i dels requisits que han de complir les persones que desitgen acollir-se a les mateixes. El termini de sol·licitut finalitza el dia 13 d'octubre (un mes després que es declarara extingit l'incendi).

Modalitats

Existixen diferents tipus d'ajudes segons la gravetat dels sinistres: destrucció de la vivenda / danys estructurals / danys menors no estructurals / danys en objectes domèstics de primera necessitat.

Els beneficiaris de les ajudes han de ser unitats familiars o de convivència econòmica en què concórreguen una sèrie de circumstàncies com ara: que els danys s'hagen produït en la vivenda habitual, que els ingressos de la unitat familiar estiguen dins dels límits marcats per la convocatòria, que els desperfectes estiguen directament causats per l'incendi i que es justifique la propietat dels béns.

Per a aquelles persones que tinguen un segur contractat, les indemnitzacions funcionaran com a complement a la cobertura de l'anomenat segur.

Igualment, hi ha ajudes per a comunitats de propietaris i persones físiques o jurídiques titulars d'establiments. Estos han de tindre un segur contractat prèviament i en tot cas es cobriran els danys no inclosos en la pòliza.