Xàbia coordinarà amb Conselleria i Delegació de Govern les línies d'ajuda després dels incendis

12 sep 2016 L'alcalde, José Chulvi, va valorar molt positivament la coordinació en els treballs d'extinció i assistència a les persones afectades

Xàbia. Dilluns, 13 de setembre de 2016. L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat aquest matí una junta de portaveus per a informar tant de la cronologia de l'incendi que es va declarar el passat 4 de setembre, així com de les seues conseqüències i les futures accions a emprendre.

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, es va reunir amb la portaveu del grup socialista, Isabel Bolufer, la portaveu del Partit Popular, Tere Ern, i els regidors Juan Ortolá i Juan Luis Cardona en representació de Ciutadans per Xàbia i Xàbia Democràtica.

Bona coordinació

En primer lloc, José Chulvi va valorar molt positivament “la bona coordinació de tots els cossos i Administracions que van participar en les labors d'extinció de l'incendi així com en l'assistència als afectats”. En aquest sentit es va posar de manifest el bon treball i el suport prestat per les diputacions de València i Alacant, la Generalitat Valenciana, la Subdelegació de Govern i els diferents Ajuntaments de dins i fora de la Marina Alta que van prestar la seua ajuda.

També per part dels grups de voluntaris que van oferir suport, allotjament i aliments a aquelles persones que van haver d'abandonar les seues cases. En aquests moments, de tots els evacuats solament queden tres persones que no han pogut tornar a les seues cases, de les quals una està sent auxiliada per Serveis Socials.

Així mateix, els dies posteriors al foc l'Ajuntament va atendre als afectats que sol·licitaven informació sobre els diferents tràmits a realitzar. Per a açò, malgrat ser festiu local, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà va estar oberta al públic el dia 8 de setembre.

Decret d'Ajudes

A partir d'ara, i abans de sol·licitar ajudes o habilitar partides per a pal·liar els danys provocats per l'incendi, l'Ajuntament ha de fer una valoració final dels mateixos. En aquest sentit, és important remarcar que el foc encara no s'ha donat per oficialment extingit, amb el que l'operació encara pot durar uns dies.

Una vegada fet açò, es convocarà una taula de concertació entre Conselleria, Delegació de Govern i els Ajuntaments afectats per a engegar les línies d'ajuda econòmica a través del Reial decret 307/2015 per a “situacions d'emergència de caràcter catastròfic” que substitueix, a efectes pràctics, la declaració de Zona Catastròfica.

L'Ajuntament, per la seua banda, mantindrà una reunió informativa amb els veïns per a traslladar tota la informació sobre aquesta partida que afectarà, en tot cas, a les zones públiques afectades. Els danys en habitatges i béns privats s'hauran de reparar a través de les companyies d'assegurances.

Reforestació

Quant a les actuacions per a recuperar la muntanya, José Chulvi va exposar que “qualsevol intervenció es farà seguint criteris tècnics i científics i en coordinació amb la Conselleria. Entenem el desig de la gent de participar en les labors de reforestació i que aquestes comencen al més prompte possible, però hem de sotmetre'ns al criteri dels experts perquè la gestió de la zona cremada siga el més eficaç possible”.