Xàbia es coordina amb empresaris i veïns de cara a les restriccions d'aparcament i circulació per la volta ciclista

26 ago 2016 La setmana vinent hi haurà talls de tràfic en el Muntanyar per a rebaixar els guals reductors de velocitat i una reunió veïnal en Duanes

L'Ajuntament de Xàbia ha reprès avui les reunions informatives amb empresaris i veïns de les zones afectades pel pas de la Volta Ciclista a Espanya, ja que enguany el municipi acull l'eixida de la contrarellotge decisiva que es disputarà el divendres 9 de setembre.

Avui estaven citats els hostalers de l'Avinguda del Mediterrani (Primer Muntanyar), un vial que el dia de la carrera estarà vetat a l'aparcament i tallat al tràfic de 11’30 a 18 hores, aproximadament. L'alcalde, José Chulvi, la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, i els responsables de la Policia Local els han informat també de les obres d'urgència que es realitzaran la setmana vinent (el dimarts 30 i dimecres 31 d'agost) per a rebaixar l'altura dels guals reductors de velocitat d'aquesta avinguda, una exigència de l'organització de la carrera ciclista.

Chulvi els ha explicat que la intervenció s'ha retardat tot el possible per a no interferir en la campanya turística (ja que fins a principis de juliol no es van aconseguir tots els permisos necessaris per a l'obra) però que ha arribat un punt que no es pot ajornar més. Per tant, el dimarts i dimecres s'haurà de desviar el tràfic entre l'Arenal i el Primer Muntanyar per trams i vies alternatives com els carrers Gènova, Augusta o Bolonya. Des de l'Ajuntament se'ls ha advertit d'aquesta situació perquè planifiquen la setmana amb els seus proveïdors i avisen als seus treballadors i clients. Les obres de fresat i reasfaltat començaran el dimarts a les 7 del matí i acabaran la nit del dimecres, cosa al que s'ha compromès l'empresa contractista.

Des del Consistori s'ha aprofitat per a avançar alguns dels detalls de la jornada ciclista del 9 de setembre. La més important, que tota la franja marítima deu estar lliure de cotxes i vehicles de magatzematge, per a així oferir la millor imatge en la presa aèria d'una retransmissió a diversos països que en alguns canals es perllongarà més de quatre hores.

El recorregut d'aquesta contrarellotge eixirà del port (Avinguda Marina Espanyola) i discorreran per Avinguda Mediterrani (Montañar) – Avinguda de la Llibertat – Avinguda Arenal – Calle Brussel·les – Camí Cabanes i carretera de Benitatxell, per la qual cosa tot aquest circuit estarà tancat al tràfic durant diverses hores.

Amb la voluntat de coordinar la informació amb residents i posar-los al corrent dels punts d'encreuament habilitats per al tràfic es plantejarà el repartiment de cartes en les bústies i noves reunions en els pròxims dies. La pròxima serà aquest dimarts, 30 d'agost a les 20 hores en la Biblioteca de Duanes, i està dirigida als veïns i comerciants del port, encara que està oberta a qualsevol persona que vulga assistir.

Com ha incidit l'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, “hem de ser conscients del gran impacte a nivell d'imatge i promoció que suposarà aquest esdeveniment per a Xàbia, per la qual cosa esperem que tots els veïns col·laboren amb el bon desenvolupament de l'operatiu”.