Xàbia licita la redacció dels projectes de rehabilitació del pont de Triana i d'un nou pont sobre el carrer Gènova

26 ago 2016 També busca projectistes per a obres com la reforma de voreres en l'Avinguda París i la urbanització dels marges del Canal de la Fontana i el final del carrer Gènova

L'Ajuntament de Xàbia ha publicat avui els plecs per a la licitació dels projectes per a cinc obres públiques. Es tracta de dos paquets als quals es pot optar bé de forma individual  o per lot. Un d'ells engloba el projecte d'execució per a la rehabilitació del Pont sobre el Riu Gorgos (Pont de Triana) amb un pressupost d'eixida de 29.000 euros i el projecte bàsic d'un nou pont en el carrer Gènova (amb licitació de 36.000 euros).

Precisament ahir en el ple ordinari d'agost es va ratificar per unanimitat un decret d'alcaldia pel qual es sol·licita a la Diputació una subvenció per a la rehabilitació del pont de Triana, pressupostada en 567.382 euros i que es postula per a incloure's en una línia de finançament provincial que assumiria el 55% del total (312.060 euros). L'obra suposarà derrocar el pont existent en la desembocadura del riu (que va patir danys estructurals en la riuada de 2007) i refer-lo de nou amb major amplitud, passant de 12 a 15 metres d'ample.

L'altre dels ponts planificats, aquesta vegada de nova construcció i a l'altura del carrer Gènova, es planteja com una infraestructura que serviria per a donar continuïtat a tota la via convertint-la en una alternativa paral·lela al Primer Muntanyar i per tant, útil per a descongestionar el tràfic en aquest vial al costat del mar.

Respecte a l'altre dels lots que Xàbia trau avui a concurs inclou els projectes per a tres intervencions en el viari: la reforma de les voreres en l'Avinguda de París (zona apartaments L'Ancora), que ix a licitació per 6.500 euros; el projecte d'urbanització dels carrers Canal Nord i Canal Sud (22.200 euros) al costat de la Fontana i el projecte d'urbanització del carrer Gènova en el seu tram final (Pisa/Parador Nacional de Turisme), amb licitació des de 14.500 euros.

Totes les adjudicacions es decidiran a la baixa i per procediment obert, per la qual cosa els professionals interessats poden presentar oferta en el termini de 15 naturals a explicar a partir de demà (27 d'agost) ja que avui s'ha publicat l'anunci en el Butlletí Oficial de la Província. Una vegada adjudicat, el contractista haurà de comprometre's a tenir acabat el treball abans del 15 de desembre