Festes prova el nou sistema de plataformes per a llançar el castell del Loreto

25 ago 2016

El departament de Festes de Xàbia ha realitzat aquest matí una prova del nou sistema de plataformes que s'ha encarregat per a disparar el castell de focs artificials de fi de festa del Loreto. Des de fa tres anys, un decret autonòmic impedeix llançar pirotècnia a menys de 500 metres d'una zona catalogada com a forestal, per la qual cosa l'Ajuntament i la comissió de Festes han buscat una alternativa que guarde la distància necessària des de les estribacions del Cap de Sant Antoni.

Aquesta és instal·lar plataformes aquàtiques front la platja de la Grava, un sistema que es va assajar l'any passat i que enguany, com indica el regidor Antonio Miragall, s'ha volgut millorar per a donar-li més estabilitat. Així, a una de les plaques que ja es va utilitzar l'any passat se sumen ara dues noves planxes amb base d'alumini, totes elles de 42 metres quadrats i una altura major.

Avui, amb la col·laboració del Pòsit de Pescadors i la presència del pirotècnic que dispararà el castell (de l'empresa Ricasa) i la Policia Local s'ha fet una prova del sistema per a comprovar la seua estabilitat, flotabilitat i detectar en quins punts ha de ser reforçat.

La base definitiva es tornarà a botar al mar el dimarts 6 de setembre, dos dies abans de l'espectacle pirotècnic que la mitjanit del dijous 8 tancarà les festes.