Xàbia inverteix prop de 2.500.000 euros en obres i serveis en el primer any de legislatura

24 ago 2016 Les intervencions s'han centrat en reforçar el concepte de “xicotet urbanisme” i inclouen asfaltat, enllumenat, manteniment, neteja i diverses obres de millora

Des que es constituïra l'actual govern de Xàbia, al juliol de 2015, l'Ajuntament ha invertit prop de 2.500.000 euros en diferents obres de reurbanització, asfaltat, treballs de conservació, renovació de punts d'enllumenat, neteja de barrancs i parcel·les, manteniment de col·legis i intervencions en la via pública, com són la construcció de noves voreres o l'adequació d'alguns trams ja existents.

Segons ha explicat l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, “des que vam accedir al govern en 2011, hem prioritzat les intervencions que milloren el dia a dia dels ciutadans: obres de proximitat, útils, econòmicament sostenibles i que generen treball en el nostre municipi. En aquesta legislatura anem a mantenir aquest esforç i a compatibilitzar el xicotet urbanisme amb obres estratègiques per al nostre desenvolupament”.

Escena urbana

Del total invertit, més de 2.200.000 euros corresponen al departament d'Escena Urbana, que dirigeix Paco Torres. Aquests diners s'ha destinat a la urbanització del segon tram de la Via Augusta, diferents obres d'asfaltat, les voreres de la avda Arenal, la rotonda en la intersecció entre avda Arenal i avda del Pla, les obres de conservació de l'Ermita del Calvari, la urbanització del barranc de Sant Antoni en Duanes i inversions en la millora de l'enllumenat públic en diferents àrees del municipi.

Obres i serveis

La resta, correspon a la regidoria d'Obres i Serveis, que dirigeix Kika Mata, i s'ha utilitzat per a realitzar millores en els col·legis del municipi (pintura, sanejament, zona de jocs, etc), neteja de barrancs i parcel·les municipals, treballs de manteniment vial i millores  estètiques urbanes a càrrec de tres quadrilles d'operaris, pintura de fanals, serveis per a propietaris de mascotes, parades de taxi i autobús, entre uns altres.

D'altra banda, es dóna la circumstància que gran part dels treballs de manteniment que realitza aquest departament (com la pintura viària, col·locació de bancs i senyals, reparacions menors, etc) es fan a càrrec de les brigades municipals i no es computen com a inversions.

Pròximes inversions

Així mateix, s'han consignat més d'1.300.000 euros per a pròximes intervencions. Entre elles es troba la culminació de la urbanització de la avda Jaume I, la marquesina de coberta de la graderia del camp de futbol i la reforma de la avda Ultramar (segon Montañar), obra per a la qual s'utilitzarà la subvenció que s'anava a destinar al Central Cinema.

A més, es troben en fase de redacció o a l'espera de consignació pressupostària projectes per un valor proper als 6.500.000 euros que s'han de desenvolupar en la present legislatura com són l'auditori municipal, la reforma del pont de Triana, el reasfaltado de la avda de Lepanto, la prolongació del Passeig del Tennista David Ferrer fins al Parador o la reparació de voreres de Juan Carlos I entre uns altres.

Projectes Singulars

Finalment, també es té el compromís de traure avant en la present legislatura obres que es consideren estratègiques com són la piscina municipal, la senda litoral del primer Muntanyar o la urbanització del polígon de Catarroges.