20 xiquets d'Equador passaran dues setmanes a Xàbia gràcies a un projecte soci esportiu

22 ago 2016 L'activitat, patrocinada per l'Ajuntament, està impulsada per la fundació Abriendo Caminos i el Club de Handbol

Aquesta setmana arribarà a Xàbia un grup de 20 xiquets i xiquetes d'entre 12 i 16 anys per a passar dues setmanes (del 24 d'agost al 4 de setembre) participant en un campus soci esportiu que tindrà com a amfitrió al Club de Handbol. Són joves de la zona costanera de Guayas, afectada pel terratrèmol d'Equador, i que formen part de famílies vulnerables i amb pocs recursos.

El projecte naix de la Fundació Abriendo Caminos, que va sol·licitar a diversos municipis espanyols la seua col·laboració per a donar a aquests xiquets una oportunitat de conèixer un altre tipus de vida, d'una oportunitat per a poder desenvolupar-se i d'escapar de la situació de tensió que es viu en aquesta zona del país, constantment afectada per rèpliques del sisme.

I van trobar a Xàbia al col·laborador que necessitaven. Perquè, segons ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Colomer, des del Club local de Handbol, la seua regidoria i el departament de Serveis Socials, dins de la seua vocació acollidora i multicultural, treballaven en un projecte similar destinat a xiquets originaris de zones en conflicte i s'estaven trobant amb grans dificultats per a poder portar als menors de països com Ucraïna, com era la seua intenció.

Així doncs, van decidir oferir-se a aquesta ONG equatoriana, que compta amb Pierina Correa (germana del president del país) com a directora i que avui ha estat representada per Leticia Zeballos, qui s'ha encarregat d'agrair la col·laboració a l'Ajuntament i a l'entitat esportiva per oferir aquesta oportunitat a uns xiquets amb molta necessitat.

La regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, ha explicat que l'Ajuntament correrà amb les despeses d'allotjament i manutenció d'aquests xiquets durant les dues setmanes que estiguen en el municipi veient una altra forma de vida i desenvolupant-se gràcies a l'esport. El regidor Vicent Colomer ha detallat que estaran pels matins practicant diferents modalitats esportives en el Palau d’Esport juntament amb els membres del Club de Handbol  i a les vesprades participaran en excursions, activitats en les platges, lúdiques i culturals.

Des del Club de Handbol Xàbia volen donar-li una continuïtat a aquesta iniciativa i per açò, ha avançat el seu entrenador Pep Hierro, ja estan buscant empreses que vulguen col·laborar en pròximes edicions dins de la seua obra social perquè així l'Ajuntament sol haja de cedir les instal·lacions municipals.