Xàbia acomiada agost amb les festes del Loreto

19 ago 2016 La comissió ha presentat avui el programa oficial dels festejos

Xàbia calfa motors per a les festes que acomiaden l'estiu; les dedicades a la Mare de Déu del Loreto i que arranquen oficialment dissabte que ve 27 d'agost i es perllongaran fins al 8 de setembre. Avui s'ha presentat el programa oficial i el llibre de festes que cada any edita la comissió i que arriba quallat de col·laboracions culturals i les fotografies de penyes i els protagonistes de la festa. Enguany, hi haurà tres parelles de mayorales que són Maria Teresa Albi Torres i Juan Garreta Mata; Gema Catalá pedro i Juan Manuel Pérez Ferrer; i Sandra Vives Buigues i Antonio Llull García.

Com a plats forts de la programació s'esperen els bous a la mar amb el seu típic baret (del 31 d'agost al 5 de setembre), les carrosses i activitats per a xiquets (diumenge 4 de setembre), els actes religiosos i el castell aquàtic amb el qual s'acomiada la festa. Tot açò amanit per sopars de germanor, actuacions musicals, correfocs o competicions esportives.

Des de la Comissió del Loreto, el seu president Juanjo García, ha anunciat alguns canvis en el programa, com el canvi d'ubicació de la mascletà del dia 8 que es dispararà en l'Avinguda Jaume I o l'exposició de cotxes antics que se celebrarà el diumenge 4.

També s'ha canviat el dia del xiquet, que enguany serà diumenge a petició de les mares, mentre que el dissabte es dedicarà per complet als bous a la mar.

Quant al vessant cultural, des de la comissió del Loreto s'ha destacat el concurs de pintura ràpida José Lledó (que se celebra el 28 d'agost) i que des d'ara serà anual.

García ha agraït la implicació a l'Ajuntament i ha aprofitat per a felicitar especialment a la Penya La Bufa, una agrupació que sempre col·labora amb la comissió i que enguany celebra la seua 40 aniversari

Per la seua banda, el regidor de Festes, Antonio Miragall, ha detallat les gestions que s'han dut a terme per a garantir la seguretat en el castell de focs artificials de finalització de festa. S'han adquirit dues noves plataformes amb mesures similiares a les de l'any passat però més altes per a cercar així una major distància des de l'aigua, que complementen a una tercera com les quals ja es van emprar l'any passat, i així garantir un bon resultat

Finalment, l'alcalde, José Chulvi, ha animat als veïns de Duanes, de Xàbia i de tota la Marina Alta a gaudir de l'ampli programa de festes que han preparat i que comença aquest mateix cap de setmana amb el sainet del grup de teatre de la comissió de festes Tot rist i que dimecres que ve tindrà el seu costat solidari amb la marató de donació de sang en memòria de Dionís Henarejos.