La personal veu de María Joäo aconsegueix un ple total en el tancament del Xàbia Jazz

09 ago 2016

El Festival Internacional Xàbia Jazz va baixar anit el teló amb un gran ple. Un total d'1.600 persones es van congregar en la plaça de la Constitució per a descobrir a la cantant portuguesa Maria Joäo, que va actuar en l'última nit del certamen al costat de l'orquestra de jazz de Matosinhos.

Maria Joäo va sorprendre amb la seua personal veu, els seus balls agosarats, els seus tararejos impossibles i un particular estilisme amb adorns multicolors.

Va oferir un repertori amb standards del jazz quallat de música ètnica brasilera, índia i fins i tot alguna versió de Bruce Springsteen, guanyant-se al públic que va compensar amb aplaudiments els moments més intensos de la interpretació.

Amb Maria Joäo Xàbia tanca la XVI edició d'aquest festival que des de la nit del dissabte ha reunit a centenars d'aficionats a la música jazz. La primera nit, amb una entrada d'unes 800 persones, es van combinar dues propostes radicalment diferents; D'una banda la mescla de jazz i clàssica de Ahromatic Project, un quartet liderat pel compositor i pianista de Dénia, Daniel Picazo amb col·laboracions de soprano i cello, i per l'altra l'energia i electricitat de St Fusió, el quartet encapçalat per la cantant japonesa Satomi Morimoto situat en el moviment d'avantguarda del jazz fusió.

El jazz més americà també ha tingut el seu espai enguany amb l'actuació del virtuós guitarrista americà John Abercrombie i la seua banda de sempre, que el diumenge van demostrar davant 900 espectadors la solvència que els ha permès estar 50 anys sobre l'escenari.

Des de la regidoria de Cultura, Quico Moragues ha mostrat la seua satisfacció per l'acolliment d'aquesta nova edició del festival, que suposa un fort atractiu cultural en l'estiu de Xàbia i compta amb el suport de CulturArts i de la Diputació d'Alacant.