Xàbia compta des d'avui amb un nou ambulatori auxiliar en l'Arenal

08 ago 2016 Aquesta dotació mèdica extra estarà oberta durant l'estiu per a millorar l'atenció en el sud del municipi

Veïns i turistes de Xàbia disposen des d'avui d'una nova dotació sanitària. Es tracta d'un consultori mèdic auxiliar situat en la zona de l'Arenal (està en un solar municipal de l'avinguda París, al costat de Xàbia Park) i està pensat per a reforçar el servei durant l'estiu, quan la població en el sud del municipi puja exponencialment.

L'ambulatori auxiliar compta amb una plantilla permanent composta per un metge, una infermera i un administratiu, que atendran de dilluns a divendres de 10 a 18 hores i els dissabtes de 10 a 15 hores. El local també ofereix servei de cures i injectables, de dilluns a divendres de 10 a 12 hores i de 16 a 17 hores, mentre que els dissabtes es concentrarà de 10 a 13 hores. Per la seua banda, les Urgències 24 hores se segueixen atenent en el Centre de Salut del poble.

Avui l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Sanitat, Pilar Zamora, han visitat les instal·lacions en el seu primer dia de posada en servei. Els han acompanyat el director assistencial del departament comarcal de Salut, Juan Cardona, i la coordinadora dels centres de salut de Xàbia, María José Mulet.

A aquesta visita informal s'ha sumat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui passa uns dies de vacances a Xàbia i ha volgut amb la seua presència recolzar la “seguretat sanitària” com un dels “actius més importants amb els quals compta  la Comunitat com a destinació turística” enfront d'altres competidors directes. Puig ha considerat que una bona atenció mèdica i tenir garantia d'una bona resposta davant qualsevol problema de salut  “ens dóna una major competitivitat que vam sumar a altres factors com el clima, la bona gestió turística i els recursos naturals”.

El president també ha parlat d'aquesta dotació extra com un suport al personal mèdic que treballa a l'agost “un mes molt complicat” i als quals ha agraït el seu esforç i dedicació.

Per a l'alcalde, l'obertura d'aquest ambulatori és una “satisfacció” ja que per fi “s'atén una demanda que podríem qualificar d'històrica per a veïns i visitants”  i que, sumada a les dotacions del poble i port i les de les platges “ens permet dir que Xàbia és un poble sanitàriament segur i molt bé protegit”.

Chulvi ha considerat que era de justícia tenir en l'Arenal “un punt que multiplica per quatre els seus residents durant l'estiu” un espai per a atendre sanitàriament a les persones en les millors condicions possibles i ha demanat disculpes pel retard en la seua obertura, alguna cosa que ha explicat en les dificultats amb la instal·lació del mòdul en ser el primer any.

“L'important era obrir amb totes les garanties” ha assenyalat Chulvi, qui ha destacat que en els últims dies s'ha treballat contrarellotge i amb una bona col·laboració entre l'Ajuntament, les brigades municipals d'obres i neteja, la Conselleria de Sanitat i Marina Salut.

Ara, ha avançat l'alcalde, s'està veient la possibilitat que el servei es puga allargar al setembre, un mes en el qual encara hi ha molta població flotant.

Per la seua banda, el representant del departament de salut comarcal ha dit que està en el “interès i esperit” de Marina Salut “ser sensibles a les necessitats sanitàries de la comarca i és la nostra obligació que la gent estiga satisfeta atenció de qualitat”. És per açò, que davant les reivindicacions arribades des de diversos municipis, entre ells Xàbia, perquè els consultoris auxiliars seguisquen oberts al setembre “anem a estudiar-ho i crec que serà possible i es podrà fer”.