Xàbia sona a jazz des d'aquest cap de setmana

02 ago 2016 Xàbia Jazz alça el teló aquest dissabte 6 d'agost amb un concert doble amb el pianista Dani Picazo i la japonesa Satomi Morimoto

El Xàbia Jazz arranca aquest cap de setmana amb una edició que promet i que portarà a l'escenari de la plaça Constitució a grans noms com el guitarrista americà John Abercrombie o la cantant portuguesa Maria Joäo. El veterà certamen, que arriba a la seua 16 edició, alça el teló aquest dissabte, 6 d'agost, amb una doble proposta.Obri la nit Ahromatic Project, un quartet liderat pel compositor i pianista de Dénia, Daniel Picazo amb col·laboracions de soprano i cello i pren el relleu en la segona part St Fusió, el quartet encapçalat per la cantant japonesa Satomi Morimoto que aposta per una línia de jazz fusió.

El festival segueix el diumenge 7 d'agost amb el virtuós guitarrista americà

John Abercrombie, qui arriba a Xàbia amb la seua banda habitual.  A Abercrombie se li considera com un dels mestres del jazz guitar, un experimentador incansable, que sense perdre de vista el jazz més tradicional, no deixa d'innovar en aquest gènere musical.

I l'últim dia de festival s'acomiada amb un dels plats forts; la cantant portuguesa María Joäo acompanyada d'una big band de la Orquestra Jazz de Matosinhos. Maria Joâo és la cantant més aclamada en l'escena del jazz portugués, amb un estil únic i una veu reconeguda a tot el món. A Xàbia interpretarà els principals temes del seu àlbum "Amoras i Framboesas", un repertori que passeja entre els temes clàssics del cancioner americà, algunes cançons de folk brasiler, pop, jazz pur i músiques del món.

Tots els concerts són a les 22’30 hores en el recinte a l'aire lliure de la Plaça Constitució. Les entrades per al festival tenen un preu general de 15 euros i abonament per a tots els concerts per 40 euros (12 per entrada i 30 per abonament amb preu reduït per a jubilats o menors de 26 anys). Estan a la venda en www.instanticket.es i en taquilla els dies de concerts.