Xàbia multa per primera vegada a dues persones que van obviar la prohibició de banyar-se amb bandera roja

02 ago 2016 La policia també obri expedient a un particular per llançar pirotècnia en una festa privada a menys de 500 metres de zona forestal

La Policia Local de Xàbia va aplicar ahir per primera vegada l'article 139 de l'Ordenança de Convivència Ciutadana i Seguretat que li faculta a denunciar a les persones que vulneren la prohibició de banyar-se quan està hissada la bandera roja i obvien les indicacions dels agents de l'autoritat o personal de salvament. En concret es va interposar denúncia contra dos banyistes en la platja de l'Arenal.

Segons expliquen des de Creu Roja, tota la jornada d'ahir (1 d'agost) va ser molt complicada en les platges des de l'obertura dels llocs de socors, i en tota la costa  onejava la bandera groga per onatge. A les 17 hores, la situació en l'Arenal va empitjorar tant en l'onatge com en els corrents, per la qual cosa es van veure en l'obligació de prohibir totalment el bany.

No obstant açò, malgrat la presència de banderes roges i dels constants comunicats per megafonia indicant la prohibició del bany, nombroses persones van seguir entrant a l'aigua i es van haver de realitzar diversos rescats a banyistes amb grans dificultats per a eixir de les zones amb corrents.

Per a atallar la situació, la policia que aquest estiu està en primera línia de platja, va interposar dues denúncies a banyistes que no estaven respectant  les indicacions dels socorristes, endinsant-se en el mar “posant en risc les seues pròpies vides així com la del personal de salvament i policia”. Aquests fets són considerats com a greus mentre que dificulten, de manera intencionada, les funcions del servei públic de salvament, i estan sancionats amb 750 euros.

També en els últims dies la Policia Local ha hagut d'obrir un expedient sancionador contra un particular que el dissabte 30 d'agost, dia en el qual s'havia decretat l'Alerta 3 (risc màxim d'incendis) va llançar pirotècnia des d'un xalet situat a menys de 500 metres d'una zona forestal, alguna cosa que està terminantment prohibit. En concret, va anar en la partida Tarraula, en el carrer Elsa Morante i ara la Policia notificarà el cas a la Conselleria d’Agricultura per a que tramite el expedient infractor per aquesta actuació imprudent.

L'any passat, la Policia ja va obrir dos expedients per aquesta irresponsabilitat, que en la Llei Forestal valenciana està tipificat com a infracció greu i comporta multes d'entre 601 i 18.030 euros.