El Riurau Film Festival de Xàbia i Jesús Pobre rep 400 curts en la seua cinquena edició

01 ago 2016 La mostra dels finalistes serà del 2 al 10 de setembre en els riuraus de tots dos municipis

El Riurau Film Festival arriba ja la seua cinquena edició i ho fa mantenint la seua progressió en nombre de treballs rebuts i qualitat dels mateixos. Avui, la Escola de Cinema Riurau de Xàbia ha presentat la que serà la V Mostra Internacional de Curtmetratges, que se celebrarà del 2 a 10 de setembre entre Xàbia (categoria de ficció) i Jesús Pobre (categories film LGTBH i film de dansa).

Ramón Cardona i Isabel Bilbao, representants de la Escola, han avançat que el nivell d'enguany és molt alt i que s'han rebut 400 curts per al concurs. S'ha hagut de fer, per tant, un gran treball de selecció per a triar als 14 finalistes que es passaran els dies del certamen, encara que com ja es va programar l'any passat, hi haurà una marató de curts (enguany en Jesús Pobre) en la qual es podrà veure una selecció més àmplia de films que, malgrat el seu nivell, no han pogut incloure's en la mostra. El festival manté el seu caràcter internacional, la qual cosa es percep en l'origen dels seus curtmetratges presentats per cineastes de fins a 21 països i enguany comptarà amb treballs com el guanyador de la Palma d'Or a Cannes, “Timecode”, de Juanjo García, director convidat.

Els regidors de Cultura de Xàbia, Quico Moragues, i de Jesús Pobre, Juanber Pineda, han mostrat el seu suport al festival, que es projecta en els dos riuraus del municipi  (el divendres 2 i dissabte 3 de setembre en Jesús Pobre i el divendres 9 i dissabte 10 de setembre a Xàbia, on també es farà el lliurament de premis). A més, del  3 al 8 en el Centre Social de Jesús Pobre s'ha programat la marató de curts, taules redones i tallers de filmació i els dies 10 i 11 la III Trobada de Film de Dansa, amb ponències i activitats paral·leles i que està avalat per la Unesco.

Moragues ha destacat el valor cultural d'aquest esdeveniment, amb el qual s'acomiada la programació d'estiu, i ha agraït a la Escola la seua implicació en el festival de Xàbia Negra, ja que han rebut més de 70 curts d'aquesta temàtica.