L'Ajuntament de Xàbia vol comprar la parcel•la de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil a la Granadella per a habilitar un pàrquing

28 jul 2016

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat la seua oferta formal al Ministeri d'Economia i Hisenda per a adquirir una parcel·la de la Granadella en la qual antigament se situava una casa caserna de la Guàrdia Civil (cos que va assumir totes les propietats del desaparegut cos de Carabiners). Es tracta d'un terreny rústic de 985 metres quadrats que es destinarien a aparcament públic, suplint així les grans mancances d'aquest servei en la zona.

L'alcalde, José Chulvi, ha explicat que el gener d'enguany, la delegació d'Economia i Hisenda a Alacant va comunicar al departament municipal de Patrimoni, dirigit per Pilar Zamora, que s'estava tramitant l'expedient d'alienació  (venda) d'aquesta parcel·la de la seua propietat i des del primer moment, l'Ajuntament va iniciar els passos per a convertir-se en el comprador i poder així donar una solució al greu problema d'aparcament a la Granadella, una platja cada dia mes concorreguda.

A l'abril des de Xàbia es va posar en coneixement de la delegació d'Hisenda el seu interès a adquirir aquests terrenys, pels quals es demana 13.804 euros. No sense abans valorar tècnicament que la seua adequació com a pàrquing era viable i que aquesta costaria 21.700 euros, alguna cosa assumible per al Consistori.

Ara, a través d'una resolució d'alcaldia es manifesta la voluntat formal de compra directa  d'aquest terreny.