El campionat autonòmic de tennis platja arriba la setmana vinent a l'Arenal

28 jul 2016 També hi haurà una competició a nivell amateur i jornades d'exhibició

La platja de l'Arenal de Xàbia es converteix de nou en una pista esportiva de luxe per a aquest estiu. La setmana vinent pren tot el protagonisme el tennis platja, una modalitat molt exigent físicament, espectacular per al públic i que està en auge a la Comunitat Valenciana. Perquè del 4 al 7 d'agost es disputaran a Xàbia el campionat autonòmic federat d'aquest esport i també un torneig per a amateurs que tindrà categoria masculina, femenina, mixta i, si ho demanda la inscripció, fins i tot junior.

Els interessats a participar (la inscripció són 20 euros) o ampliar informació poden contactar en el correu electrònic josebas@csbas.es o en el telèfon  639348361. Com ha explicat l'organitzador, José Bas, els partits es desenvoluparan des del dijous a la vesprada al diumenge, en el qual seran les finals a les 18 i 19 hores. Hi haurà premis per valor de 1000 euros en les modalitats d'aficionats i un premi en metàl·lic de 600 per al trofeu federat.

A més del campionat, la platja de l'Arenal també acollirà al llarg de la setmana dues jornades d'exhibicions, másterclas i pràctica d'aquest esport (les vesprades de l'1 i 2 d'agost de 17 a 20’30 hores) per acostar-lo als qui no ho coneguen. Bas ha agraït el suport tant de l'Ajuntament de Xàbia, patrocinador or del torneig, com de la Federació Valenciana de Tennis.

El regidor d'esports, Vicent Colomer, ha  manifestat que és una “gran alegria i repte tenir aquest campionat a Xàbia” i ha mostrat la seua predisposició a continuar apostant  per la pràctica de l'esport a l'estiu, ja que “també existeix turisme esportiu” i és un al·licient més per a que la gent vinga al nostre municipi.

Per la seua banda, el tresorer de la Federació Valenciana de Tennis, Juan Guijarro, ha plasmat el total suport de la seua entitat a la iniciativa, al tennis platja i a aprofitar els milers de quilòmetres d'arena que té la Comunitat per a practicar esport. Guijarro ha avançat que la Federació està treballant perquè el pròxim campionat d'Espanya d'aquesta modalitat siga en territori valencià.