Les peces dels escacs cobren vida aquest dissabte a Xàbia

28 jul 2016 La XX edició dels Escacs Vivents se celebra en el Palau d’Esports a les 22 hores i comptarà amb música en directe i suport audiovisual

Aquest cap de setmana arriben a Xàbia els Escacs Vivents, una representació teatral declarada Festa d'Interès Turístic Nacional amb la qual les peces del tauler cobren vida de la ma de xiquets i combinen els moviments d'una partida coneguda amb el guió d'una història.

Enguany es compleix el 20 aniversari d'aquest espectacle i per açò s'ha preparat una edició especial amb més de 200 participants, amb música en directe a càrrec de l'Orquestra del Centre Artístic Musical, la Colla Xirimitabs’s, el trio Silpete, els balls de l'Escola de Dansa Salomé Rodríguez i suport audiovisual.

Donades les especials circumstàncies de la representació, els Escacs Vivents se celebrarà en el Palau Municipal d’Esports. L'espectacle, previst aquest dissabte 30 de juliol, comença a les 22 hores i com sempre, l'entrada és gratuïta.

La història que es representarà enguany és “L'essencial és invisible als ulls”, un guió escrit pel professor de filosofia i part de l'organització, José Francisco Erades, i que utilitza el mite de la Caverna de Plató per a reflexionar sobre temes de candent actualitat com la insensibilitat, els falsos ídols o  la humanitat.

La base de la representació d'enguany serà la partida entre Jacob Emmuralle i Antoine Lobstein (París 1988) i els encarregats de moure les peces seran Sebastià Morant (millor classificat el torneig infantil d'Escacs de Fogueres) i Sergio Claramunt (fundador i director artístic de la OGN PayaSOSpital