El servei d'habitatge municipal de Xàbia assessorarà a les persones amb problemes per a assumir el pagament de la hipoteca

27 jul 2016 L'Ajuntament anima als propietaris de pisos o cases buides a posar-les en lloguer a través d'aquest sistema públic, segur i gratuït

El servei d'habitatge municipal de Xàbia encara una nova etapa amb més personal i més atribucions. Avui la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, ha presentat les novetats i a les professionals que s'encarreguen d'atendre aquest servei públic que, davant la problemàtica associada a l'habitatge, actua com a intermediari entre els propietaris del municipi i inquilins que busquen un lloguer digne i assequible.

Des d'aquest departament situat en el Centre Social (carrer Rafael Echagüe numero 3 primer pis), les tècniques Eva Pastor i Paula Ivars també informen i ajuden a emplenar totes les línies de subvencions de les institucions públiques relacionades amb l'habitatge, com les vinculades al lloguer o per a reformar cases antigues. Ara incorporen a més l'assessorament i intermediació en conflictes hipotecaris, cosa que s'està revelant com a necessaria davant la poca implicació dels bancs a buscar solucions a les famílies amb problemes per a assumir les quotes abans d'arribar a punts de difícil tornada.

Després de recordar que aquest servei està disponible per a tots, Gisbert ha volgut sobretot animar als propietaris amb cases o pisos buits al fet que els posen en circulació a través d'aquesta borsa d'habitatge que l'Ajuntament després s'encarrega d'oferir en lloguer, una intermediació sempre gratuïta i de confiança ja que se supervisa que els inquilins oferisquen garanties de pagament i fins i tot s'intervé en cas de conflicte entre les dues parts.

Quant a les dades d'aquest  servei, la regidora ha revelat que entre 2015 i els sis primers mesos de 2016 s'han realitzat 877 atencions. D'elles, 438 han sigut enguany, més de la meitat d'elles per a la gestió de subvencions d'ajuda a l'habitatge. En total s'han pogut enviar 78 sol·licituds d'aquestes ajudes (s'espera que a partir de setembre isca una nova línia de subvencions a la qual puguen optar més persones) i també s'ha intervingut en el lloguer de 55 habitatges.