Xàbia, municipi pioner en seguretat en tenir totes les seues platges “cardioprotegides”

27 jul 2016

El municipi de Xàbia estrena aquest estiu una important novetat en matèria de seguretat costanera. Per primera vegada, totes les platges en les quals es presta un servei de vigilància i socorrisme (La Grava, el Benissero, L'Arenal, La Barraca i La Granadella) expliquen també amb desfibril·ladors per a atendre qualsevol emergència cardíaca.

Es tracta d'un important avanç sanitari que pocs municipis d'Espanya tenen incorporat actualment, assenyalen des de Creu Roja Xàbia, responsable del servei de platges. I és que aquests dispositius poden suposar la diferencia vida o mort i són una millora clau davant situacions de parada cardiorespiratòria, ja que la seua aplicació en pacients des del minut un de la parada augmenta les possibilitats de  revertir aquesta situació gràcies a la possibilitat de desfibrilar el cor, sobretot en els casos de possible ahogamiento.

A Xàbia, a més d'amb els desfibril·ladors, tots els llocs de socors han sigut dotats de la medicació i instrumental necessari perquè els equips mèdics que col·laboren en aquest tipus d'intervencions disposen del material adequat a peu de platja per a assistir tan bé com siga possible al pacient i tots els socorristes han rebut un curs especial per al maneig del desfibril·ladors semiautomàtics.

Des de Creu Roja fa dos anys que manejaven la idea d'incorporar aquests dispositius, ja que en l'estiu de 2014, gràcies al desfibril·lador de l'ambulància de la platja de la Granadella, van aconseguir reanimar a un home en parada després de ser rescatat  de l'aigua, constatant la importància que totes les platges comptaren amb aquest material.

És per açò que enguany en el qual s'ha renovat la concessió del servei de vigilància en platges, va ser una de les millores per les quals van apostar.

En paraules de l'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, aquest tipus de detalls “són els que fan de les nostres platges un referent en seguretat i qualitat d'assistència” per als veïns de Xàbia i visitants que acudeixen a gaudir-les.  Chulvi ha felicitat a la Creu Roja per aquesta constant voluntat de millora i per la professionalitat amb la qual estan afrontant un estiu molt complicat pel que fa a atenció en platges, amb nombrosos rescats, una tasca recolzada per la Policia Local, que també enguany compta amb una embarcació i una moto aquàtica per a poder assumir la vigilància marítima.

En la seua visita al port, l'alcalde ha pogut conèixer també la nova ambulància que estrena Creu Roja Xàbia de la mà del president de l'entitat, José Luis Doménech, i del personal que la manejarà. Es tracta del quart vehicle de l'entitat i compta amb totes les últimes novetats per a donar el millor servei al ciutadà.