Xàbia instal•la senyalització en el Montgó per a informar diàriament del nivell de risc d'incendi

22 jul 2016 Protecció Civil, que assumeix la vigilància en el Parc, s'encarregarà també d'actualitzar el codi d'emergència

Les regidories de Medi ambient i de Protecció Civil de Xàbia han finançat i posat en marxa de forma coordinada amb l'Ajuntament de Dénia un nou sistema d'advertiment sobre el risc d'incendis en l'àrea del Parc Natural del Montgó.

En total, en el terme de Xàbia s'han instal·lat 7 panells informatius tant en la zona de la Plana com en l'àrea que limita amb la carretera de Jesús Pobre. Aquests expliquen els codis que marquen el risc d'incendis de baix a extrem per colors i compten amb una altra casella que cada dia reflectirà la situació que haja decretat Governació i en Centre de Coordinació d'Emergències (112) segons les condicions del temps.

Tal com detalla el regidor de Protecció Civil de Xàbia, José Luis Luengo, els encarregats d'actualitzar aquests codis seran els vigilants de Protecció Civil que són els que, dins de l'operatiu d'estiu que els encarrega l'Ajuntament de Xàbia, també abasten l'àrea local del Parc Natural que, d'una altra manera, mancaria de vigilancia. De fet, dels punts estratègics on es col·loquen els encarregats de supervisar qualsevol amenaça de foc, dos són en la Plana: Un d'ells en el mirador del Cap de Sant Antoni i un altre en un dels molins de vent de titularitat municipal.

Luengo ha volgut agrair tota la implicació d'aquest cos voluntari i ha posat en relleu que el seu operatiu especial d'estiu està actiu des del 31 de maig fins a final de setembre. Des de la regidoria de Protecció Civil de Xàbia s'ha aprofitat per a recordar que, amb risc extrem d'Incendis Forestals a la Comunitat Valenciana està prohibit encendre qualsevol tipus de foc i cal extremar les precaucions amb l'ús de maquinària de genera espurnes o les burilles del tabac, així com la importància de la col·laboració ciutadana cridant al 112 en cas de detectar qualsevol columna de fum.