Música a l’Estiu comença els seus concerts el dilluns a la plaça de l'església de Xàbia

22 jul 2016 El curs internacional de quintet de vent arranca avui amb més alumnes que mai

El Curs Internacional Música a l’Estiu, especialitzat en els instruments del quintet de vent, ha començat hui en les instal·lacions del Conservatori Professional de Xàbia amb 71 alumnes.

Joves i professionals originaris de Bèlgica, Alemanya, Holanda, Suïssa, Luxemburg, França, Itàlia, Japó, Xina o Mèxic, a més dels nombrosos músics locals, han arribat per a passar una setmana d'aprenentatge intensiu amb els professors Thomas Indermülhe (director del curs i mestre d'oboè), Vicens Prats (flauta), José Luis Estellés (clarinet) Alfonso Venturieri (fagot), Will Sanders (trompa), que compten amb Amedeo Salvato i Agnese Eglina com a suport al piano.

Tal i com li han explicat des de la direcció al regidor de Cultura, Quico Moragues, es tracta  de la xifra d'alumnat major d'aquest curs, amb 31 anys a les seues esquenes, i que fins i tot ha hagut de deixar llista d'espera. Molts han vingut acompanyats de les seues famílies, ocupant moltes de les places hoteleres del municipi, i a més de les classes de perfeccionament  participaran en els concerts que a partir del dilluns 25 de juliol ambientaran les nits tota la setmana la plaça de l'Església, un escenari que recupera Música a l’Estiu després d'anys en la plaça del Conservatori. Tots els concerts són a les 22’30 hores i tenen accés gratuït.

Recordar que enguany a més el cicle de recitals es complementa amb dues actuacions de luxe. La primera és el mateix dilluns i arriba de la mà de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana que, baix la direcció de Manuel Galduf, oferirà un repertori amb peces tan conegudes com Guillermo Tell de Rossini, la Simfonia número 9 de Shostakovich i l'estrena de l'obra Liebestod, Bacarola per a orquestra de Carlos Foncuberta.

Els concerts seguiran del dimarts a dijous amb els recitals dels alumnes i professors del curs i tancarà el cicle una altra de les novetats de Música a l’Estiu, un concert de solament percussió a càrrec de Joan Soriano. També d'entrada gratuïta, serà la nit del 29 de juliol en la plaça i abordarà un repertori que abasta des de clàssics com Bach a música contemporània.