L'Ajuntament de Xàbia, pendent de tota la informació sobre el brexit per a assessorar als 5.000 residents britànics de la vila

20 jul 2016 La cònsol britànica estarà pròximament al municipi per atendre personalment els dubtes dels interessats

La regidora de Relacions amb els Residents de Xàbia, Doris Courcelles, va acudir ahir a Alacant a una conferència convocada per la Diputació per a tractar l'abast del Brexit i en quina mesura afectarà als residents de la província. Una cita que va comptar com a ponents amb Timm Hemmings (Ministre Conseller de l'Ambaixada) i Sarah Jane Morris (Cònsol britànica), a més d'un advocat especialista en Dret Internacional.

De moment, una de les accions preses perquè tots els britànics estiguen informats de qualsevol novetat en relació a aquest assumpte és l'obertura d'una pàgina de facebook “Brits in Spain”. Així mateix, ha avançat Coucelles, la Cònsol britànica es va comprometre a venir pròximament a Xàbia per a atendre personalment els dubtes dels més de 5.000 residents d'origen britànic que viuen en el municipi, segons xifres de l'últim cens.

Segons ha comentat la regidora, les experts van insistir en que oficialment no hi ha cap canvi ja que les condicions d'eixida de Regne Unit estan per a negociar i també dependrà dels convenis que vulguen aconseguir els estats. “Aquest procés pot durar fins a 2 anys i fins que no concloga no  hi haurà canvis” ha indicat Courcelles.

No obstant açò, tant des de la Diputació d'Alacant com des de la Generalitat Valenciana, s`han compromès a fer el possible per a ajudar als al voltant de 87.000 britànics que hi ha a la Comunitat, ha garantit l'edil, qui ha enumerat els principals temes de preocupació per als britànics davant aquesta situació: els serveis sanitaris, transferència de pensions, renovació de passaports, negocis internacionals i tràmits per a obtenir la doble nacionalitat.