El TAPIS de Xàbia llança un curt contra la discriminació als qui pateixen trastorns mentals

18 jul 2016 Els interessats a veure en primícia aquest projecte social poden acudir a la Casa de Cultura aquest dijous a les 21 hores

Patir un trastorn mental és una cosa que pot succeir-li a qualsevol i en aquesta situació, ser estigmatitzat o rebutjat per la resta de la societat és un dolor afegit. Partint d'aquest missatge els responsables del taller ocupacional TAPIS de Xàbia i la residència Xàbia Bella van idear juntament amb la professora de l’Escola de Cinema Ana Perles llançar un curtmetratge amb el qual el municipi dóna una imatge integradora i de recursos davant aquest tipus de problemàtica.

És per açò que es va mobilitzar a centenars d'extres perquè acompanyaren als usuaris del Tapis i de la residència en la seua aventura com a actors. Des de xiquets a membres d'associacions, treballadors de l'Ajuntament i fins i tot polítics com la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert o l'alcalde, José Chulvi, apareixen en aquesta  xicoteta pel·lícula que, a manera d'espot, demana l'obertura de ments per a acceptar a les persones amb trastorns mentals i tracta de deslligar-los de la imatge negativa a la qual se'ls associa.

El curt es posarà en circulació per xarxes socials d'aquí a unes setmanes però avui ha pogut ser ja supervisat per molts dels seus protagonistes que han quedat encantats amb el resultat. Els interessats a veure en avançada aquest treball amb vocació social poden fer-ho aquest dijous, 22 de juliol, en una passada especial i oberta al públic en general que es farà a les 21 hores en la Casa de la Cultura.

Destacar que tots els professionals que han col·laborat amb aquest projecte, com els quals s'han encarregat de la direcció, filmació, muntatge i fins i tot de prendre plànols amb un dron, ho han fet de manera desinteressada. A ells ha volgut agrair l'ajuda la regidora de Serveis Socials, qui s'ha mostrat molt emocionada de veure com tantes persones s'han bolcat amb la idea.

El Tapis Xàbia és un servei municipal dirigit a persones amb alguna malaltia mental crònica, diagnosticades en la Unitat de Salut Mental de Xàbia, que siguen majors de 18 anys amb autonomia personal. La seua finalitat és potenciar la integració soci-laboral dels seus usuaris mitjançant suport terapèutic i formació prelaboral, donar-los assistència per a l'autonomia personal i rehabilitació i evitar la seua marginació social.