Els Escacs Vivents de Xàbia celebren dues dècades amb un espectacular muntatge en el Palau d’Esports i amb música en directe

18 jul 2016 La representació de “L'essencial és invisible als ulls”, una història sobre el Mite de la Caverna de Plató, serà la nit del dissabte 30 de juliol

Els Escacs Vivents de Xàbia, considerat Festa d'Interès Turístic Nacional, compleixen enguany el seu 20 aniversari i per a açò la seua organització ha preparat un espectacle especial amb més de 200 participants, ja que a més dels xiquets i xiquetes que donaran vida a les figures comptarà amb l'al·licient de la música en directe de l'Orquestra del Centre Artístic Musical, la Colla Xirimitabs’s, el trio Silpete i els balls de l'Escola de Dansa Salomé Rodríguez.

Per a poder assajar més a fons el muntatge final i instal·lar el complex sistema de so i imatge previst (comptaran amb una pantalla gegant on es projectaran imatges complementàries) els Escacs Vivents canvia d'escenari i per primera vegada es farà a cobert. Serà en el Palau d’Esports Miguel Buigues la nit del dissabte 30 de juliol, a partir de les 22 hores i tindrà entrada gratuïta.

Com ha explicat el seu director artístic, Rafael Andarias, la història que es representarà enguany és “L'essencial és invisible als ulls”, un guió escrit pel professor de filosofia i part de l'organització, José Francisco Erades, i que utilitza el mite de la Caverna de Plató per a reflexionar sobre temes de candent actualitat com la insensibilitat, els falsos ídols o  la humanitat.

Erades ha assenyalat que, com és habitual, la temàtica dels Escacs Vivents té a més un component cultural i un biaix reivindicatiu, que enguany és la defensa de la filosofia després que haja sigut eliminada com a assignatura obligatòria, a més d'altres objectius com plantejar a les persones la necessitat de reflexionar sobre com ha canviat les nostres vides l'aparició del telèfon mòbil.

La base de la representació d'enguany serà la partida entre Jacob Emmuralle i Antoine Lobstein (París 1988) i els encarregats de moure les peces seran Sebastià Morant (millor classificat el torneig infantil d'Escacs de Fogueres) i Sergio Claramunt (fundador i director artístic de la OGN PayaSOSpital).

Tant l'alcalde, José Chulvi, com el regidor de Cultura de Xàbia, Quico Moragues, han agraït a Rafael Andarias i tot el seu equip l'esforç i interès per mantenir durant dues dècades aquesta festa, que abasta cultura, educació i esport, a més d'abordar els valors universals amb històries que fan reflexionar als xiquets participants i al públic.

Els representants municipals i el president de la Comissió de La Mare de Déu del Loreto (que està darrere de l'organització d'aquest esdeveniment), Juanjo García, han convidat a tota la població, visitants i veïns de la comarca a que visiten Xàbia el pròxim dia 30 i gaudisquen d'aquest espectacle singular. També han agraït el suport a l'Obra Social La Caixa que enguany col·labora com a patrocinador d'aquest esdeveniment.