La Cúpula del Calvari llueix renovada després de la seua rehabilitació

14 jul 2016

L'Ajuntament de Xàbia ha recepcionat hui les obres de rehabilitació de la cúpula de l'ermita del Calvari, edifici que és patrimoni de propietat municipal. Els treballs, realitzats al llarg dels últims quatre mesos, han servit per a solucionar el problema d'humitats que patia la coberta de l'immoble i han donat un aspecte renovat a la seua característica cúpula vidriada en color blau, datada del segle XVIII.

En el projecte també s'ha inclòs el sanejament de la teulada per a segellar les goteres existents i s'han obert una sèrie de finestrons a l'interior del temple, fins ara cecs, amb el que es guanya en il·luminació interior.

L'obra, amb un pressupost d'uns 75.000 euros, ha sigut executada per una empresa especialitzada en rehabilitació d'edificis històrics i ha necessitat d'un complex sistema de andamis. El regidor d'Escena Urbana, Paco Torres, i l'alcalde, José Chulvi, acompanyats pels tècnics municipals han acordat avui rebre l'obra com acabada i comprovat el bon resultat dels treballs.

Aquesta intervenció s'emmarca de les iniciatives de l'Ajuntament de Xàbia per a posar en valor el patrimoni municipal.