Els veïns de Xàbia reciclen 56 tones de roba usada en el primer semestre

13 jul 2016 Els tèxtils es gestionen a través de la Fundació Humana, destinada a ajuda social i cooperació

El departament de Serveis de Xàbia ha rebut el balanç semestral de la Fundació Humana, que s'encarrega de gestionar un total de 34 contenidors distribuïts pel municipi per a arreplegar tèxtil usat. Aquest informe reflecteix que durant els primers sis mesos de l'any, els veïns han reciclat fins a 56.193 quilograms de roba, la qual cosa suposa un augment del 2% respecte al mateix període de l'any anterior (55.093 kg).

A través del conveni amb aquesta entitat, la recollida de tèxtil és un servei gratuït per al municipi i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A més, aquesta Fundació contribueix a la sostenibilitat i dóna una fi social a la roba usada, ja que es reutilitza o venuda a preus baixos per a generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.

Respecte a la quantitat arreplegada a Xàbia, des d'Humana destaquen que donant-li una segona vida a peces que d'una altra manera anirien a parar a l'abocador s'evita la seua incineració, i amb açò l'emissió de CO2. Segons les seues estimacions, les 56 tones arreplegades durant el primer semestre a Xàbia representen un estalvi de 178 tones de CO2 a l'atmosfera,