Cultura obri les inscripcions d’un taller gratuït de jazz per a xiquets

12 jul 2016 “Juguem a fer jazz” s'oferirà del 3 al 5 d'agost en el Conservatori

El departament de Cultura de Xàbia obri la inscripció per als tallers “Juguem a fer jazz” unes sessions gratuïtes dirigides a xiquets d'entre 4 i 8 anys amb les quals es pretén introduir-los en el món del jazz a través dels jocs.

Els interessats a participar d'aquests tallers han d'emplenar abans del 20 de juliol uns fulls d'inscripció que ja estan a la seua disposició en la Casa de Cultura (plaça de Baix). La intenció és fer dos grups de 15 xiquets i xiquetes, agrupats per edats (de 4 i 5 anys, i de 6 a 8).  Per a assistir no fa falta cap formació musical prèvia però sí es demana que els xicotets vagen acompanyats per algun familiar.

Les classes, d'una hora de durada, s'impartiran a les vesprades en el Conservatori de Música (a les 18 i a les 19 hores) i estaran a càrrec d'Eugènia Savall Llorca, especialitzada en el mètode de Jaques Dalcroze.  Aquest sistema fonamentat en la música, el moviment i la coordinació, utilitza els jocs i diversió perquè els xiquets, sense donar-se a penes explica, treballen de forma vivencial els principis bàsics d'aquest estil musical, com són el ritme, la improvisació i la creativitat.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha animat a aprofitar aquests divertits tallers, que l'any passat es van realitzar per primera vegada amb gran èxit d'acceptació.

“Juguem a fer jazz” és una de les activitats paral·leles al Festival Internacional Xàbia Jazz (del 6 al 8 d'agost en la plaça de la Constitució) que enguany proposa un programa amb noms el del guitarrista americà John Abercrombie o la cantant portuguesa Maria Joäo,  o projectes liderats pel pianista valencià Dani Picazo o la cantant japonesa Satomi Morimoto.