L'Ajuntament de Xàbia adecua el carrer Pic Tort per a millorar la seguretat i aparcament a la Granadella

11 jul 2016 També s'ha obert un nou mirador amb vistes a la platja i al castell

Els departaments de Medi ambient i Vies Públiques de Xàbia han dut a terme una important intervenció de millora de la seguretat, usos i imatge a l'entorn de la cala Granadella. Es tracta de la neteja i adequació com a via de sentit únic del carrer Pic Tort, un vial que es va obrir 40 anys arrere com a accés a habitatges i que sempre ha estat en precari.

Ara s'ha retirat la vegetació arbustiva que envaïa el carrer i emplenat amb gravilla aplanada per a fer-la transitable, a més de reorganitzar-se la circulació únicament en sentit ascendent, la qual cosa la converteix en una nova eixida des de la cala en cas d'incendi o emergència. Una important millora en seguretat en un enclavament tancat i envoltat per grans masses forestals. Amb aquest canvi també s'han aconseguit unes 60 o 70 places d'aparcament extra en una època en la qual la cala té una alta ocupació.

Seguint amb els treballs de manteniment, Medi ambient ha millorat la zona de l'antiga caserna de Carabiners de la platja perquè així també puga ser utilitzada com a pàrquing. I finalment, partint d'un tram d'aquest mateix vial s'ha obert una senda per als vianants d'uns 500 metres  (que s'espera siga utilitzada com a alternativa a la qual parteix des de peu de platja i travessa una microrreserva de flora) que acaba en un nou mirador envoltat amb talanqueres de fusta, amb unes espectaculars vistes sobre la cala i des del qual es poden admirar les restes del Castell de la Granadella.

Tots aquests treballs han sigut executats  al llarg del mes de juny per les brigades socials del pla d'ocupació municipal de Xàbia i la inversió total d’aquesta intervenció està al voltant dels 30.000 euros.