Xàbia paralitza fins setembre la construcció de 64 vivendes en l'Arenal a causa de les molèsties als veïns

07 jul 2016 A l'obra li faltava a més projecte d'execució, estudi de seguretat i salut, arquitecte tècnic i constructor responsable

Xàbia. Dijous, 7 de juliol de 2016. La construcció de 64 vivendes en el C/Rennes, en plena zona de l'Arenal, haurà d'esperar fins a setembre. Així s'ha indicat en un decret d'Alcaldia després que es presentaren nombroses queixes veïnals a causa dels sorolls i molèsties generades per les obres dels fonaments. Les mateixes s'estaven realitzant amb maquinària pessada i mitjançant sistema de pilotatge, el que generava un nivell de soroll, vibracions i emissions de pols molt alt, tal com arreplega l'informe que va fer la Policia Local de Xàbia el passat 1 de juliol.

A la vista dels fets, l'Ajuntament va decidir paralitzar els treballs de construcció emparant-se en el punt IV del Ban de Contaminació Acústica, que permet suspendre totalment una obra “en atenció a la gravetat del perjuí causat, al nivell de sorolls transmesos així com en els casos de molèsties manifestes als veïns”

D'altra banda, l'informe de la regidoria d'Urbanisme, que dirigix Isabel Bolufer, indica que les obres es van iniciar sense comptar amb projecte d'execució, estudi de seguretat i salut, dessignació d'arquitecte tècnic ni de constructor responsable.

Ara, la promotora Farconata haurà d'aportar esta documentació en el termini de deu dies. En cas contrari s'obrirà expedient d'infracció urbanística.

A la seua vegada, l'empresa encarregada de l'execució, San José Constructora, ha suspés des d'este matí les obres i no podrà reprendre-les fins el dia 1 de setembre.