Amjasa reforça les seues provisions d'aigua per a afrontar l'estiu amb millors garanties

01 jul 2016 L'empresa aconsegueix reduir un 40% els consums en les zones en les quals ha baixat la pressió del subministrament

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, va celebrar ahir la junta general que va servir per a aprovar els comptes del 2015 i posar en coneixement del ple les accions que s'estan duent a terme per a afrontar amb solvència aquest estiu, en el qual es viu una de les pitjors sequeres dels últims temps i hi ha una previsió molt alta d'ocupació turística.

El gerent de Amjasa, Josep Lluis Henarejos va avançar les accions immediates que s'estan aplicant els últims mesos, com la sectorització i regulació de pressió per zones que es manté des de juny, una mesura que ha aconseguit rebaixar fins al 40 % del consum en les zones en proves (Thiviers, Port, Primer Muntanyar i Arenal).

També es van recordar les gestions per a augmentar l'aprovisionament de cabals, en previsió de la mala situació dels pous propietat de l'empresa. En total, segons arreplega el balanç de 2015, Amjasa ha gastat pràcticament 900.000 euros més que l'exercici anterior en comprar aigua a la planta dessalinitzadora i a la comunitat de regants de Pedreguer (en aquest concepte s'inverteix el 47% del pressupost anual de l'empresa), amb el que està en disposició d'encarar l'estiu amb tranquil·litat malgrat la pertinaç falta de pluges. En aquest sentit, des de la gerència es va explicar que actualment, a més de tot el terme municipal, s'està proveint a la zona de Miralbons a Gata de Gorgos, seguint el principi de solidaritat.

Quant als comptes generals, que es van aprovar amb l'abstenció del PP, assenyalar que tanquen amb un benefici de 323.333 euros, malgrat l'alt nivell d'inversió, ja que en l'últim any s'han renovat 12.673 metres de canonades, una gran part d'elles amb més de 30 anys d'antiguitat.

Continuant amb aquesta línia de millora de la xarxa i per extensió, de l'eficiència, en el primer semestre de 2016 s'ha seguit realitzant obres en les canalitzacions més problemàtiques, sumant ja 3.258 metres substituïts.

En la junta general també es van repassar les accions d'informació i conscienciació que s'estan duent a terme, com la creació de l'Observatori de l'aigua, un òrgan de participació ciutadana per a debatre els assumptes que envolten a aquest important servei, o les campanyes de conscienciació que l'aigua és un ben escàs o la que es presentarà en breu centrada a evitar fraus o i enganxes il·legals.

Per a l'alcalde i president de Amjasa, José Chulvi, els balanços presentats ahir són un exemple de gestió responsable, destacant el reforç de l'aprovisionament de cabals com a previsió davant la complexa temporada estival que es presenta en matèria hídrica. Chulvi ha demanat a la població que siga conscient d'aquesta conjuntura i faça un ús responsable de l'aigua, sobretot en labors de reg i d'oci.