Xàbia marca l'horari autoritzat per a obres sorolloses per a reduir les molèsties veïnals durant les vacances

30 jun 2016

L’alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha actualitzat el bàndol que regula durant l'estiu els horaris d'obres i treballs que poden generar soroll, vibracions i molèsties veïnals. Així, tenint en compte la qualitat eminentment turística del nostre municipi, l'Ajuntament informa que els horaris per a aquestes activitats des de l'1 de juliol al 31 d'agost queden reduïts entre les  9 i les 15 hores i de 17 hores a 20 hores, quedant prohibits els treballs capaços de produir nivells de sorolls i vibracions que puguen molestar al veïnat des de les 15 hores a les 17 hores i des de les 20 hores fins a les 9 del matí.

Segons assenyala la normativa, es controlarà especialment aquelles activitats referides a actes d'ús, transformació i edificació del sòl, subsòl i vol susceptibles de generar pertorbacions per emissions de sorolls en llocs públics i privats, oberts o tancats i siga el que siga la font del soroll.

En quant a les obres en la via pública, solament s'autoritzaran les qualificades com “d'urgència”, com poden ser les necessàries per garantir un correcte subministrament hídric o les d’adaptació del viari a les necessitats de la volta ciclista.