El guitarrista John Abercrombie i la cantant portuguesa Maria Joäo actuaran en el Xàbia Jazz

27 jun 2016 La 16 edició del festival alça el teló el 6 d'agost amb un concert doble a càrrec dels grups del pianista Dani Picazo i la japonesa Satomi Morimoto

El Xàbia Jazz arriba aquest estiu a la seua 16 edició i ho fa amb un programa eclèctic que abasta des de grans noms com el del guitarrista americà John Abercrombie o la cantant portuguesa Maria Joäo a concerts originals i que fusionen diferents corrents com els liderats pel pianista valencià Dani Picazo o la cantant japonesa Satomi Morimoto.

Avui, el regidor de Cultura, Quico Moragues, i el director artístic del festival, Kiko Berenguer, han presentat el cartell d'aquest festival que se celebra el primer cap de setmana d'agost a Xàbia (del 6 al 8), amb concerts a l'aire lliure i activitats paral·leles com el taller per a xiquets “juguem a fer jazz”, amb els quals es pretén crear públic per al futur, o els xicotets concerts que programa l'associació Xàbia Històrica, per a dinamitzar el casc vell els dies del certamen.

Quico Moragues ha assenyalat que enguany s'ha avançat al màxim la informació del festival perquè estiga a la disposició dels turistes que vénen ja al juliol i ha animat tant als visitants com als veïns a que gaudisquen dels concerts programats, sempre a les 22’30 hores en la plaça Constitució.

Així, el dissabte 6 d'agost hi haurà una doble proposta sobre l'escenari: D'una banda el Ahromatic Project, un quartet liderat pel compositor i pianista de Dénia, Daniel Picazo amb col·laboracions de soprano i cello. Una simbiosi entre el jazz i la música clàssica que destaca pel caràcter líric de les seues melodies i per una varietat de sonoritats i ritmes que s'entrellacen i flueixen de manera natural.

La segona part del concert la protagonitza St Fusión, el quartet encapçalat per la cantant japonesa Satomi Morimoto que aposta per una línia de jazz fusió i que presenta a Xàbia el seu cinquè treball,“Common Time”, un projecte sòlid i carregat d'energia amb el qual s'afermen en un estil més definit, més elèctric, amb un nova força compositiva i interpretativa que els situa en el moviment d'avantguarda del jazz fusió.

El festival segueix el diumenge 7 d'agost amb el virtuós guitarrista americà

John Abercrombie, qui arriba a Xàbia amb la seua banda habitual.  A Abercrombie se li considera com un dels mestres del jazz guitar, un experimentador incansable, que sense perdre de vista el jazz més tradicional, no deixa d'innovar en aquest gènere musical.

I l'últim dia de festival arriba amb un dels plats forts; la cantant portuguesa María Joäo acompanyada d'una big band de la Orquestra Jazz de Matosinhos. Maria Joâo és la cantant més aclamada en l'escena del jazz portugués, amb un estil únic i una veu reconeguda a tot el món. A Xàbia interpretarà els principals temes del seu àlbum "Amoras i Framboesas", un repertori que passeja entre els temes clàssics del cancioner americà, algunes cançons de folk brasiler, pop, jazz pur i músiques del món

Les entrades per al festival, que es posaran a la venda en breu, tenen un preu general de 15 euros i abonament per a tots els concerts per 40 euros (12 per entrada i 30 per abonament amb preu reduït per a jubilats o menors de 26 anys).