Joventut Xàbia estrena aquest estiu un campus musical de rock

27 jun 2016 El departament enquesta a més de mil joves per a conèixer millor els seus interessos d'oci i temps lliure

El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Xàbia, Ximo Segarra, ha presentat una de les novetats que impulsa el seu departament de cara a aquest estiu: el primer campus rock. Es tracta d'un curs musical centrat en els instruments que solen estar presents en les bandes, com són la guitarra, el baix elèctric, la bateria i instruments de vent com el  saxòfon, trombó o trompeta. El campus, que té professors com Jorge Lario, Manolo Crespo Fran Conde o Xema Reig,  se celebrarà del 3 al 5 d'agost en el Conservatori Professional de Xàbia baix la direcció de Joan Bou i té un preu de 60 euros.

Per a ampliar informació sobre el curs, el currículum dels professors i el procés d'inscripcions (oberta a majors de 16 anys), els interessats poden consultar les webs www.monjove.net o www.sonabemusic.es/campusrockxabia

El regidor ha assenyalat que amb aquest campus es pretén donar continuïtat a iniciatives que es desenvolupen durant l'any com és el festival Bogamarí Rock, un cicle per a recolzar als músics emergents de la comarca, i també aportar una alternativa a altres cursos musicals que es programen a l'estiu, més enfocats al gènere clàssic, com són els de Música a l’Estiu o de violí.

Segarra ha avançat algunes de les accions que s'estan portant cap en Joventut per a acostar-se als joves i oferir-los activitats del seu interès. En aquest sentit, en les últimes setmanes s'ha passat en els centres de secundària una enquesta a uns 1.300 xavals d'entre 12 i 18 anys per a conèixer els seus interessos en oci i temps lliure, així com les propostes d'activitats per a programar des de Monjove. Pròximament es pretén ampliar aquesta presa de contacte als majors de 18 anys amb una altra enquesta, aquesta vegada en línia, per a detectar també les seues inquietuds i el que esperen de l'administració pública.

El regidor espera així poder proposar el pròxim curs una programació més propera als joves, un sector de població difícil de conquistar per a l'Ajuntament.