L'Ajuntament de Xàbia recorda que fer fogates en les platges està prohibit

21 jun 2016 El Consistori anima a tots els residents i turistes a sumar-se a la celebració tradicional de la Nit dels Focs en el Centre Històric

L'Ajuntament de Xabia recorda que encendre fogates en les platges està prohibit tant en l'ordenança de convivència ciutadana (article 147 apartat 5) com per la Direcció general de Costes. És per açò, que la nit del 23 de juny es realitzarà una vigilància especial per a controlar aquesta pràctica que afecta tant  a la seguretat i salut dels usuaris com a la integritat del Medi ambient, i que comporta als seues responsables multes de fins a 750 euros. Així mateix, des del departament de Seguretat Ciutadana es demana responsabilitat ciutadana davant pràctiques últimament habituals en la nit de Sant Joan i que també suposen un gran risc d'incendi, com és llançament de veles voladores.

Per contra, des de l'Ajuntament s'anima a tots els residents i turistes al fet que se sumen a la celebració tradicional d'aquesta nit a Xàbia; la Nit dels Focs, una festa declarada d'Interès Turístic i que es desenvolupa en el Centre Històric. Aquesta comença a la mitjanit del dijous 23 de juny en el Portal del Clot i inclou el salt de fogueres situades en les antigues portes de la vila, la cremà de la foguera de trastos vells i un correfocs que recorre el traçat de les rondes. Una nit protagonitzada pel foc i els rituals en les quals els milers de participants s'abillen de corones de murta i demanen desitjos aprofitant el solstici d'estiu.