L'Ajuntament de Xàbia injecta quasi un milió d'euros per a obres públiques i projectes de ciutat

20 jun 2016 L'executiu aprova una modificació de crèdits que inclou els 775.000 de romanent de tresoreria

L'Ajuntament de Xàbia, a través d'una comissió especial de comptes, ha aprovat avui una modificació de crèdits per valor de 963.000 euros que es destinarà a finançar projectes de ciutat i obres públiques. D'aquest muntant, la major part (775.600 euros) corresponen al romanent de tresoreria (el saldo positiu dels últims comptes municipals) i s'invertirà en projectes catalogats com financerament sostenibles, ha explicat el regidor d'Escena Urbana, Paco Torres. Entre ells, la redacció de diversos projectes com el d'execució i seguretat per a reformar el Pont de Triana sobre riu Gorgos (55.000 euros),  el de reforma de les voreres en l'Avinguda París corresponent al tram els apartaments L’Áncora (6.500 euros), el projecte bàsic del pont en el carrer Gènova sobre Riu Gorgos (36.000 euros) o la redacció del projecte d'urbanització i estudi geotècnic del Carrer Gènova  en el tram al costat del Parador Nacional de Turisme (14.500 euros), aquests dos últims necessaris per a donar continuïtat a aquesta via i tenir alternativa en el cas de plantejar canvis de tràfic en un futur projecte per al Primer Muntanyar.

Un altre projecte inclòs en aquesta bateria de  contractes és el corresponent a la reurbanització Carrer Canal Nord i Canal Sud, tram Via Augusta del Canal de la Fontana (22.200 euros), una obra amb la qual es finalitzaria tot l'entorn del canal.

Respecte a obres que ja compten amb projecte i es finançaran amb el romanent, Torres ha destacat la segona fase de l'ampliació de voreres en l'Avinguda Jaume I (amb un pressupost de licitació de 205.233 euros), la liquidació de l'operació asfalte (165.619 euros) i d'accions d'eficiència energètica (5.084 euros) i altres treballs en el viari públic per valor total de 355.587 euros.

Fora del bloc sufragat amb el romanent de tresoreria (ja que no es consideren financerament sostenibles), l'Ajuntament de Xàbia invertirà també en la coberta d'una de les graderies del camp de futbol municipal del Freginal (161.500 euros), un pla que inclou el trasllat d'una de les torres d'il·luminació i la instal·lació de quatre pilars i marquesines ignifugues i dotades d'il·luminació, en una de les graderies.

Finalment, en la modificació de crèdits d'avui també s'inclou la redacció del projecte bàsic de trasllat i construcció d'una nova gossera en la zona de Ramblars (7.717 euros).

L'alcalde, José Chulvi, ha assenyalat que amb aquesta nova bateria d'inversions, l'Ajuntament de Xàbia manté el seu compromís amb el xicotet urbanisme i amb la millora de la seguretat i imatge dels espais urbans públics, sobretot en zones com el port i Arenal. També, ha afegit el primer edil, s'atenen demandes en matèria esportiva, com la dels aficionats al futbol, que reclamaven en el camp una zona protegida de les inclemències meteorològiques.

Chulvi ha destacat el gran treball que s'està duent a terme en el departament d'obres públiques, amb projectes constants, i ha avançat que també s’estan tramitants subvencions per a algunes d'aquestes obres.