Paqui Ros guanya la final de la primera edició del festival de monòlegs Dijous de Comèdia

17 jun 2016 El colofó a la multitudinària final ho va posar el nomenament de Joquina Cardona com a padrina d'honor del certamen

Prop de sis-centes persones es van reunir en la Plaça de l'Església per a veure el desenllaç de la primera edició de Dijous de Comèdia, el certamen de monòlegs impulsat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Xàbia amb la col·laboració de Xàbia Històrica i Xàbia Port.

Després de cinc mesos d'actuacions i de deu gales de professionals i amateurs, els classificats per a la final (després de més de 2.000 vots populars) van ser Paqui Ros, Lluís Simó i Juanma Collado.

A diferència de la mecànica habitual de Dijous de Comèdia, aquesta vegada el resultat de la final ho va decidir un jurat compost pel regidor de Cultura, Quico Moragues, el regidor de Festes, Toni Miragall, la presidenta de Fogueres Mavi Pérez, l'actriu Inma Sancho, la tècnic de cultura, Pepa Roig i la reina de Fogures, Mar Asenjo. Paqui Ros es va imposar com a guanyadora, seguida de Juanma Collado en segona posició, a un sol vot de distància, i Lluís Simó en tercera. Els participants van rebre premis de 750 euros, 400 euros i 150 euros respectivament.

Així mateix, i de forma honorífica, es va fer un homenatge a la participant més veterana del concurs, Joaquina Cardona, a qui es va lliurar un ram de flors i es va nomenar padrina de Dijous de Comèdia.

Durant la gala els participants van interpretar nous monòlegs que van fer gaudir durant més d'hora i mitja als prop de sis-cents espectadors que es van donar cita.

Des de la regidoria de Cultura es fa un balanç molt positiu de la primera edició i ja s'està començant a planificar la pròxima temporada de Dijous de Comèdia.